keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Päivä äideille

Sunnuntaina oli äitienpäivä ja minulla oli onni saada silloin molemmat lapset kotiin. Ilo moninkertaistui, kun myös äiti ja isä tulivat meille syömään ja kakulle ja toivat tullessaan myös kummitytön eli veljeni esikoisen.

Lauantaina pyörähdin Savonpirkassa etsimässä omalle äidilleni pientä onnittelukukkaa. Siellä oli ylenpalttisesti kaikkea kaunista ja houkuttelevaa. Muutamasta äitienpäivävirityksestä nappasin kännykällä kuvat, mutta enemmänkin olisi voinut kuvia napsia. En vain kehdannut. 

En ostanut näistä kumpaakaan vaan kauniisti kukkivan magnolian. Toivottavasti siitä on äidille enemmän iloa kuin riesaa!Omat muruseni muistivat minua kauniilla kortilla, hauskalla kyltillä ja muhkealla kukkakimpulla. Kiitos!

Olin kutsunut vieraamme jo syömään. Tarjolla oli kasvissosekeittoa, kreikkalaistyyppistä salaattia ja stifadoa riisillä ja muusilla. Jälkiruoaksi tarjosin lohivoileipäkakkua ja täytekakkua kahvin kera.


Tällä kertaa täytekakku syntyi enempiä kikkalematta. Gluteeniton kakkupohja, kostutus kauramaidolla, väliin sileää mansikkahilloa, mansikkalohkoja pakastimesta, banaania ja kermavaahtoa. Koristeeksi hedelmäkarkkisydämiä, joita kasvissyöjämme eivät voineetkaan syödä, niissä kun oli liivatetta. Harmi sinänsä, mutta onneksi koko kakku ei siitä pilaantunut.Aamu meni tarjottavia touhutessa tyttöjen kanssa, mutta olipa lopuksi ihana, leppoisa päivä rakkaimpien seurassa. Hyvä seura, parempi mieli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti