lauantai 30. joulukuuta 2017

Täti ja suklaatehdas

Pitkien joulunpyhien ajanvietteeksi olin mennyt ostaa paukauttamaan raakasuklaan valmistuspaketin.  Sokoksen lahjatavarapöydiltä tuo paketti huuteli niin, etten voinut olla vastaamatta sen kutsuun. Ajatus yhteisestä puuhastelusta lähtökohtana luomu ja kestävä kehitys kiehtoi kovasti.


Paketissa kerrotaan:

Foodinin raakasuklaan valmistuspakkauksesta löydät kaiken mitä helpon ja maistuvan raakasuklaan tekoon tarvitset! Uudistetusta paketista saat valmistettua 30 suussasulavaa konvehtia. Mukana myös kaksi uudelleen käytettävää laadukasta silikonimuottia.

Löydät paketista valmiin raakasuklaamassan, joka on valmistettu hellävaraisesti perinteisiä menetelmiä kunnioittaen kaksi vuorokautta kivimyllyssä Foodinin sydämessä - Jyväskylässä. Foodinin raakasuklaamassa on valmistettu arvostetusta Criollo-lajikkeen kaakaonibseistä. Kaakaonibsimme on viljelty kestävän kehityksen mukaisesti, viljelijät saavat reilun korvauksen viljelemästään kaakaosta, sekä viljely tukee metsien rehevöitymistä ja sademetsän uusiutumista.

Paketissa on myös mukana herkullinen kolmen ravinnerikkaan marjan sekoitus; kirpsakka karpalo, toffeemainen mulperi ja makea Tiibetin goji. Paketissa myös mukana selkeät ohjeet raakasuklaan valmistukseen.

Ihan ensin olisimme kyllä tarvinneet ohjeet paketin avaamiseen. Se avautui jotenkin nurinkurisesti, emmekä meinanneet saada pakkausta repimättä auki.




Esikoisella oli muuta ohjelmaa, mutta kuopus kävi kanssani valmistamaan raakasuklaamakeisia. Ensin rouheet kattilaan sulamaan vesihauteeseen. Sulaminen alkoi nopeasti.



Massan sulamista odotellessa ripottelimme muotteihin lisukkeita. Kuopus halusi kokeilla myös pähkinöitä ja sehän sopi!



Kun suklaamassa oli sulanut, kävin liruttamaan sitä varovaisesti muotteihin.


Välillä sulaa suklaata tuli liiankin paljon pieniin kolosiin.


Suklaasulaa oli niin paljon, ettei se mahtunut silikonimuottien lokosiin. Tehtiin siis pieniä suklaakarkkeja paperimuotteihinkin.


Lisäsimme höysteitä myös konvehtien pinnalle.



Oli aika sotkuista touhua!



Sitten karkit jääkaappiin jähmettymään! Eikä aikaakaan kun oli jo valmista!






Tuliko hyviä? Nooh, tummaa suklaata ja kookosrasvaa. Ei meidän suosikkejamme. Vaan tulipahan kokeiltua. Puuha oli kivaa, joten joskus voisi kokeilla toisenlaisella suklaalla, kun nyt on nuo muotitkin olemassa.


2 kommenttia:

  1. Nam! Onneksi katsominen ei jää vyötärölle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, voin pistää vähän kaloreita kirjekuoreen ja postiin. Haluatko?

      Poista