keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Kakkuja työkavereille

Työpaikallani on perinne, että lomalta palaava tuo tuliaisina töissä raataneille työkamusille jotain syötävää kahvitauolle. Koska palasin tänään taas sorvin ääreen, halusin pitää kiinni vanhasta perinteestä. En ole leiponut  kakkuja juurikaan viime aikoina, joten siitä se ajatus sitten lähti.

Ja siitä myös, että arvelin jonkinlaisen kakkutarjoilun olevan tässä saumassa jotenkin paikallaan. En osannut päättää millaisen kakun tekisin, joten tein niitä sitten kolme!

Ensimmäisessä kakussa on gluteeniton kakkupohja, jonka tein ohjeella "yhtä paljon kaikkea". Eli viisi kananmunaa, saman verran sokeria ja saman verran jauhoja, joissa osa oli gluteenitonta jauhoseosta ja osa perunajauhoa. Leivinjauhetta pari teelusikallista. Paistoin pohjan pakastimeen jo ennen Pärnuun lähtöä, joten se oli sopivasti valmiina, kun tiistaina oli aika viimeistellä kakku.



Väliin tuli mansikka- ja persikkamousset. Moussen alle laitoin mansikkasurvosta alimpaan väliin ja persikkasurvosta ylempään väliin.



Koristelin kakut tänään aamulla. Ensimmäisen kakun koristeeksi laitoin pakastimesta vadelmia ja karhuvadelmia, tuoreita mansikoita, pikkuruusuja ja sitruunamelissan lehtiä.





Toinen kakku oli mukaelma isän syntymäpäiväkakusta.. Halusin kakusta isomman, joten laitoin kermaa neljän desin sijasta puoli litraa ja lisäsin massaan purkillisen laktoositonta mascarponea. Liivatteen määrää en lisännyt. Silti kakku jähmettyi hyvin. Kakkuun rouhittu suklaa oli tällä kertaa Fazerin peppermint crisps -suklaata ja keksipohjaan laitoin voita vähemmän kuin ohje käski ja tällä kertaa käytin kekseinä ihan perinteisiä Dominoja eli tästä kakusta ei tullut gluteeniton.

Koristeeksi kermapursotukset, palasia suklaalevystä, karpalosuklaata ja Marianne-rouhetta.





Kolmas kakku oli Kinuskikissan taivaallinen mokkakakku, sillä erotuksella, että en laittanut pohjaan Daim-suklaata. Hurjan hyvää ilman suklaalisäystäkin!








Meillä on myös tapana, että reissussa käynyt tuo työkavereille reissutuliaisia. Toin siis Pärnusta Vana Tallinn -liköörillä maustettuja suklaakonvehteja.


Ehkä innostuin vähän liikaa. Seuraavan kerran taidan palata takaisin töihin ihan tyhjin käsin.

2 kommenttia:

  1. Voi mitä kakkuja! Taide ja herkku samoissa paketeissa. Miksi minä en ole sinun työkaverisi???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahteen päivään söivät kakut parempiin suihin, että kai ne mastuivat... Olisipa mukavaa olla työkaverisi... Kumpi vaihtaa ammaattia? :)

      Poista