sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

Sadetta ja hiekkaa

Hups, se on heinäkuu jo hyvällä menolla. Jos kesäkuussa hikoiltiin helteessä, heinäkuussa on palattu tavallisempiin Suomen kesäsäihin. Lämpötila laskeutui siedettävämpiin lukemiin ja yöllä voi nukkua, kun ei lämpö läkähdytä. Sadetta on saatu saavikaupalla ja siitä ei niin olisi ollut väliksi... tai kyllä hän se luonnolle tekee hyvää, joten tervetuloa vain kaikki sadepisarat!

Kuvat ovat yhdeltä ukkosillalta. Ihan en ehtinyt kuvata sitä uskomattoman väristä maisemaa, jollainen ikkunasta näkyi hetkeä ennen taivaan hanojen avautumista. Taivas oli tuomiopäivän musta ja aurinko paistoi... Värit olivat niin vahvat kuin olisi kuvankäsittelyohjelmalla leikitty. Ensimmäisessä kuvassa vähän näkyy sateenkaari, joka hetkessä hiipui pois. Löytyisiköhän tuolta naapurin takapihalta ruukullinen kultaa?




Havahduin ajan kulumiseen ja loman lähenemiseen. Nyt yritän urakoida roikkuvat rästipostaukset tehdyiksi ennen kuin kirmaan lomalaitumille. Lomasuunnitelmia on tehty ja yhtä ja toista jo varattu... toivottavasti pysymme terveinä ja pääsemme viettämään lomaa muuallakin kuin omassa kotikaupungissa. Ei sinänsä, täälläkin olisi vaikka mitä tekemistä ja näkemistä...

Kuten nyt vaikka nämä Enonkosken hiekkaveistokset!


Tänä vuonna ei kansainvälisiä veistokilpailuja voinut järjestää, mutta upeat veistokset syntyivät kotimaisin voimin! Kuvat on otettu viime sunnuntaina sen jälkeen, kun alueen yli oli pyyhkäissyt rankkasade. Yllättävän hyvin veistokset kuitenkin olivat veden piiskauksen kestäneet.


Virpi Timonen, Riitta Matikainen ja Tarja Matkainen olivat luoneet hienot, toisinsa hiekkanauhalla yhdistyvät veistokset teemalla "Yhdessä".













Jo usean vuoden ajan kilpailuihin on osallistunut myös nuori enonkoskelainen Sofia Sopanen. Tänä vuonna hän veisti Disney-hahmoja.






Lisää kesää seuraavissa postauksissa, vaikka seuraavaksi kuitenkin jotain ihan muuta.

2 kommenttia: