lauantai 29. kesäkuuta 2019

Myllykahvit

Sunnuntaina koirien kotiinpalautusreissulta kotiutuessamme päätimme sedän kanssa vihdoinkin käydä katsastamassa Rapion myllyn kahvilan. Ohihan olemme siitä ajelleet satoja kertoja, mutta koska myllylle on päätieltä vielä kahden kilometrin matka, emme olleet tulleet poikenneeksi aiemmin. 

Myllymiljöö olikin vallan upea ja kahvila ihan kunnon paikka, jossa oli kaikki leivonnaiset (paitsi yksi suolaisista piirakoista) laktoosittomia ja kahdenlaista erilaista kahviakin tarjolla. Muistaakseni tällä kertaa Mundoa ja Juhlamokkaa. Kaikki leipomukset olivat kahvilan omaa tuotantoa ja tuoreista jauhoista tehty. Valinnanvaraa oli vielä illan viimeisinkäkin tunteina runsaasti, vaikka päivä oli kuulema ollut yllättävän vilkas ja kiireinen.

Meille sattui vierailuajankohdaksi illan rauhallinen hetki, edelliset kahvittelijat juuri lastautuivat autoonsa, kun me kurvasimme pihaan.




Pihassa oli hyvät opasteet kahvilalle, mutta koska emme olleet ennen täällä käyneet, piti ihastella kauniit kukkaistutukset, joita oli vallan runsaasti ja koko hieno ympäristö ennen kuin maltoimme astua kahvilan ovesta sisään.










Kuten jo mainitsin, vitriinissä oli vielä illan viimeisinäkin tunteina paljon valinnanvaraa. Setä söi myllykakkua vaniljakastikkeen kera ja minä herkuttelin ruiskääretortulla. Nam! Suu säi herkkuja ja silmät ahmivat kaunista maisemaa.







Tätä paikkaa suosttelen kyllä eli jos ajelette Juvan ja Savonlinnan väliä, kannattaa ehdottomasti varata aikaa kahvihetkelle Rapion myllyn kahvilassa. Myllypuodista voi vielä ostaa matkamuistoksi myllyn omia tai muita lähiseudun tuottajien tuotteita. Minäkään en päässyt pois tyhjin käsin vaan kotiintuomisina tuli pussit ohrajauhoa ja rouheista vehnätäysjyväjauhoa. Mitä niistä teen, onkin jo toinen juttu!

4 kommenttia:

  1. ..jos jossakin haluaisin kahavini juua,just tommosessa paikassa,tunnelma ja puitteet ihanat:)
    Kiitos vinkistä:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puitteet olivat tosiaan paikallaan! Toivottavasti mahdollisimman moni matkalainen löytää tuon ihanan paikan!

      Poista
  2. Hei, sisko! Meillä molemmilla oli siis omat myllyhetkemme ❤ Mun myllyssä tosin ei saanut kahvia eikä herkkuja, joten tää menee sulle 10-0 ;) Ihana paikka ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole kilpailu tämä :) tai jos olisi, olisin hävinnyt kisan jo alkumetreillä, sinä kun ehdit ja ennätät paljon enemmän ja jaksat kirjottaakin tunnollisemmin <3

      Poista