maanantai 26. helmikuuta 2018

Toinen tuorepuuro


Viikonloppu meni vilauksessa töitä paiskien ja kuopuksen ja koirakavereiden kanssa touhutessa. Asiaa blogiin olisi romaanin verran, mutta aikaa työstämiseen on huomattavasti vähemmän. Tänään suunnittelin naputtelevani valmiiksi kalkkimaalarikisällijutun toisen osan. Suunnitelma lässähti, kun tajusin jättäneeni puhelimen töihin. Kaikki kurssikuvat ovat puhelimessa, joten ei auta itku näillä markkinoilla. On höpöteltävä muuta.

Kun viimeiksi kyläilin kuopuksella, hän harmitteli, kun ei muistettu ostaa kaupasta appelsiineja. Olisi kuulema ollut kiva kokeilla sellaista tuorepuuroreseptiä, johon saisi näitä kauden vitamiiniherkkuja upotettua. Korjattiin tilanne nyt, kun kuopus tuli meille hiihtolomalle.

Appelsiinituorepuuro kahdelle


1 banaani
2 appelsiinia
2 dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa
1dl jugurttia
2 rkl siemeniä
ripaus kanelia

Purista appelsiineista mehu, sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja suola. Anna tekeytyä vähintään kolme tuntia tai yön yli. Lisää pilkottu banaani, jugurtti ja siemenet. Ripottele pinnalle halutessasi kanelia.

Me emme halunneet kanelia, vaan koristelimme puuroannokset hedelmillä ja siemenillä.

Puuro toimi hyvin aamupalana, vaikka olisi saanut maistua reippaammin appelsiinilta. Nyt massasta tuli mieleen löysä taikina. Pikakaurahiutaleet olivat halvinta sorttia ja veikkaan että laadukkaammat hiutaleet olisivat tehneet puurosta maukkaamman. Mutta annokset upposivat suihimme ja pitivät pitkään nälän loitolla. Siihenhän sitä syömisellä pyritäänkin. Ainakin useimmiten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti