keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Sunnuntaina hymyillen

Lauantai meni työtyössä, mutta sunnuntaina sain viettää vapaa-aikaa. Hyvin nukutti ja aamu alkoi vasta kahdeksan jälkeen. Setä uinui vielä kauemmin, joten minulla oli mainiosti aikaa ihastella kotiin kantamiani tulppaaneja ja uudelleen kukkimaan innostuneita jouluamarylliksiä.











Kun verkkaiset aamupuuhat oli tehty, autoilimme sedän kanssa ruokakauppaan ja ostamaan esikoiselle syntymäpäivälahjaa. Kello kerkesi kiireellä kohti sovittua menoa, joten nappasimme melkein lennossa vähän välipalaa Sokoksen Kulma-kahvilassa. Aika hyvää oli tuo nyhtöpossutoast.




Kahvittelun jälkeen kerkesin käydä kotona kääntymässä ennen kuin olin jo taas menossa. Entinen koulukaveri oli Facessa huhuillut teatteriseuraa ja minähän olin - yllätys! - heti valmis.

Olipa nostalgista astella taas Kisalinnan aulaan ja istahtaa kauan ja hartaasti teatterina palvelleen talon katsomoon. Teatterimyllyn suurponnistus Harmony Sisters - hymyillen -esitys istui teatterin lavalle kuin nenä päähän. Tasokas musiikkinäytelmä oli mahtava taidonnäyte harrastajilta!


Produktion onnistuminen nojaa vakaasti kolmen lahjakkaan naisen, Marjo Välimäen, Maarit Honkasen ja Lara Nurmisen hentoihin hartioihin  tai ehkä paremminkin musikaalisuuten ja eläytymiseen. Nämä naiset lauloivat hämmentävän kauniisti ja koskettavasti, paremmin kuin esikuvansa konsanaan. Mukana oli hyviä mieslaulajiakin, mutta he jäivät väistämättä tähtien varjoon.

Oli pakko ihastella varsinkin puvustajan valtavaa työmaata. Jo pelkästään sisaruksille  oli lukemattomia toinen toistaan upeampia pukuja ja näytelmässä mukana ollut valtaisa esiintyjäjoukko oli vaatettu kohtauksesta toiseen viimeisen päälle. Ihan mahtavaa!

Näytelmä koostuu ikääntyneen Maire Valtosen eli Mayra Sandersin muisteluksista rapakon takana. Tarinassa Valtosen isättömät sisarukset kasvavat pienistä tytöistä aikuisiksi naisiksi ja päätyvät Kotkasta Helsingin kautta Ruotsiin ja Yhdysvaltoihin. Valtava halu ja palo laulaa ja esiintyä käsikirjoittaa tyttöjen elämää. Äiti kulkee järkkymättömänä tukena taustalla. Kauniita laululintusia lennätetään laulamaan niin rintamalle kuin ulkomaillekin. Menestystä tarjotaan kultalautasilta. Varsinkin nuoremmat sisarukset viettävät melko huikentelevaista elämää vaikka isosisko-Vera yrittää olla vakava ja vastuuntuntoinen ja pyrkii paimentamaan nuorempia sisaruksiaan. Nuoret naiset menestyksensä huumassa kaipaavat myös rakkautta. Valitettavasti vain rinnalle löytyy pelkkiä hyväksikäyttäjiä eikä elämä ole pelkkää silkkiä. En voinut välttyä ajatukselta, että on se lykky, ettei minulla ole mitään erityislahjakkuutta eikä tarvitse olla kuuluisa.

Väliajalla saimme nauttia hyvästä kahvista.



Kylläpä kannatti taas lähteä nauttimaan kulttuurista. Vieläkin ihmetyttää, kuinka hyviä laulajia tässä kaupungissa työskentelee ihan tavallisissa ammateissa. On se hyvä, että työnsä lisäksi jaksavat harrastaa!

4 kommenttia:

  1. Ihana sunnuntai kukkineen ja kahveineen. Hymyineen ❤

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanasti kirjoitettu, kiitos! Saisiko tämän jakaa Teatterimyllyn FB-sivulla? ~Lara~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mukavaa että löysit blogiini! :)
      Jos haluatte, kirjoituksen saa jakaa. Harmillisen paljon vain tuossa alussa on ihan muuta höpinää... Ja enemmän olisin tietysti voinut esityksestä kertoa, niin hieno ja hyvin tehty se oli. Toivottavasti mahdollisimman moni nostaaa ahterinsa sohvalta ja lähtee nauttimaan viihdyttävästä kulttuurista!

      Poista