maanantai 23. lokakuuta 2017

Syyssukat

Vaikka tuntuu, että syksy on mennyt tuuhaillessa mitään valmista saamatta aikaan, tunne ei ehkä ole ihan koko totuus. Kolmet sukat olen tämän syksyn aikana pudottanut puikoilta ja ne ovat syntyneet jotenkin kaiken muun ohessa, vähän kuin huomaamatta. Reipasta raitaa, karkkivärisekamelskaa ja paprikavärejä löytyi suoraan omilta keriltään niin, ettei neulojalle koitunut yletöntä langanpäiden päättelyurakkaa. Silti siirryin aina suoraan seuraavaan neuletyöhön ja sukkien viimeistely viivästyi.


Nyt sunnuntaina harvinaisen tarmonpuuskan tuloksena sain pääteltyä langat ja prässättyäkin tekeleeni. Sitten pinkaisin pihalle hyytävän kylmään tuuleen kuvia napsimaan. Malttoipa sentään olla satamatta!

Ensimäisenä paprikasukat. Lanka oli kerällä syötävän ihanan väristä, joten sorruin lankaostoksille Jyväskylän Käsityömessuilla viime keväänä. Koska saksalaislangan väriyhdistelmä oli mielestäni edelleen houkutteleva, päädyin kilkuttelemaan sukat valmiiksi jo nyt, vaikken vielä ollutkaan säilönyt tarvikelankaa kätköissäni määräämättömän pitkää aikaa.... Varastossa olisi ollut huomattavasti vanhempiakin hankintoja, mutta onneksi näissä ei ole parasta ennen -päiväyksiä!


On aina vähän yllätys, miltä kaunis lankan näyttää lopulta vlmiissa työssä. Tämäkään ei ollut ihan sitä mitä etukäteen uumoilin.





Karkkivärisekamelskalangan taisin ostaa jollakin Tallinnan reissulla sataman kauppahallista. Eikä ollut edes edullista, joten jonkinlaiseen mielenhäiriöön on vedottava, koska tämä kerran oli tädin lankavarastoon päätynyt.Tämä olikin paksumpaa materiaalia kuin sukkalankani pitkiin aikohin, ehkä sellaista Seitsemän Veljeksen tyyppistä. Olen mieltynyt neulomaan ohuemmalla langalla, sillä niin sukista tulee paremmin mukiin- ei kun kenkäänmenevät.


Varteen neuloin kierrejoustinta, mutta ei se oikein tuollaisessa yltiökirjavassa langassa pääse oikeuksiinsa.


Hups, yhdestä kuvasta on unohtunut sukat pois! Onneksi siinä sentään pääsee oikeuksiinsa syysväreissä hehkuva maahumala.




Viimeisimpänä valmistuivat reippaat raitasukat. Tämäkin lanka oli kerällä houkuttelevampi kuin lopputuloksen tylsässä tasaraidassa. Jos en ihan väärin muista, tämäkin lanka tuli ostettua samalta reissulta kuin tuo ylen kirjava lanka. Raitasukkien lanka oli ihastuttavan ohutta ja sinänsä hämmentävää, että kerä oli monta euroa edullisempi kuin tuo paksumpi kaveri.




Vaikka talven hyytävä henkäys on jo kulkenyt yli maiden ja mantujen, oli vattupuskassa vielä nähtävissä pari sinnikkäästi kypysynyttä marjaa. Hauskaa!


Eikä mennyt ihan kuin Strömsössä tarkennus tuossa alakuvassa... Vaan sellaista se on elämäkin, että välillä tulee katseltua epäoleellisuuksia ja takerruttua niihin...


4 kommenttia:

  1. Voi hyvät hyssykät miten ihanat syyssukat ❤ ❤ ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Oli helppo neuloa, kun raidat tulivat suoraan kerältä :)

      Poista
  2. Varsin pirteitä ja lämpimän näköisiä sukkasia. Onnittelut onnistumisesta!
    Suloista syksyn jatkoa pimeistä päivistä huolimatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Neulominen on ihanaa, medittiivistä ja rentouttavaa ja vielä samalla syntyy jotain hyödyllistä.

      Mukavaa syksyä myös Kylätielle!

      Poista