lauantai 25. maaliskuuta 2017

Sijaistoimintosukat

En tiedä, muistaako kukaan haavettani neuloa Lapasesta lähtöö -vihkosen lapasohjeet kannesta kanteen? Neulottuani kuopuksen Kenkävero-lapaset valmiiksi, seuraavaksi olisi ollut vuorossa lapaset Kangasniemen kansallispuvun malliin. Ohjeessa on erikoista kierreneuletta ja jotenkin siitä kehitin itselleni ongelman. Uusi tekniikka... en osaa. En edes ole yrittänyt aloittaakaan urakkaa ja tarvikepaketti nököttää toimettomana ja surullisena takan viereisellä kivihyllyllä. 

Kuitenkin varmaan osaisin, jos opettelisin.

Ei vain ole ollut olevinaan sopivaa saumaa uuden opettelulle, kun piti noita sukkia tehtailla... Opetella Broken seeds -tekniikka ja tehdä hyväntekeväisyyssukkia vauvoille ja pitsisukkiakin ihan muuten vain... Kaikilla ajomatkoilla olen kilisytellyt innoissani puikkoja ja onhan noita varpaanlämmittimiä valmistunut. Kuka vain tarvitsisi?


Perjantaina tempaisin sukka-arsenaalin ulos kuvattavaksi vaikken ollut edes ehtinyt tekeleitäni silittää. Vähän viimeistelemättömän näköisiä, mutta ehkä emme anna sen haitata.


Syntyi mustat, valkoiset ja turkkoosit aikuisten sukat, joissa varsi vasta opeltua Broken seeds-neuletta. Musta pari hyvin häviää kuvan varjoihin...
Syntyi kahdet marjapuuronpunaiset pitsineulesukat, toiset vähän isommat kuin toiset. Nämä neuleet olisivat muuttuneet sata kertaa kauniimmiksi, jos olisin ensin vähän silitysrautaa sukille esitellyt ennen kuvausta.


Vauvasukkia innostuin kokeilemaan, kun Taito Shopilla käydessäni kuulin Suomi 100 -tempauksesta. Jokainen tänä vuonna syntyvä pienokainen saa lahjaksi sinivalkoset sukat. Halusin kantaa korteni tähän kekoon, mutta myöhästyin. Alun perin keräyksen piti kestää koko vuoden, mutta ahkerat savonlinnalaiset käsityöharrastajat olivat jo valmistaneet niin paljon pieniä sukkia, että keräys paikallaisessta Taito Shopissa lopetettiin ennen kuin ehdin omat tekeleeni sinne kiikuttaa.

Vähän harmi. Minneköhän nämä nyt sitten ujuttaisi?


Mallin nimi on junasukka. 
Pieniin sukkiin sain sopivasti käytettyä jämälankoja. Vaaleansininen Nalle-lanka loppui kokonaan, sillä Broken seeds - sukkien varsi on juuri niin pitkä, kuin lanka antoi myöten. Valkoista lankaa jäi jäljelle hyvin pieni nyssäkkä. Sekin löysi paikkansa seuraavasta jämälankatyöstä, joka ei vielä tässä postauksessa pääse esille.


Nyt voisi hyvinkin jo siirtyä vaikka kesäisempiin käsitöihin. Mutta tottumus on toinen luonto, ja loin jo puikoille uudet sukkasilmukat.... Voi voi.

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia <3 Ihania sukkia <3 Kyllä varmasti joku vielä tarvitsee Suomi 100 sukkia!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja eiköhän sukille aikanaan käyttäjiä löydy :)

      Poista