torstai 17. syyskuuta 2015

MarkkinameininkiäPerinteisiä syysmarkkinoita on vietetty eilen ja tänään kauppatorilla. Eilen unohdin koko jutun, vaikka olin ajatellut pyöräillä töistä kotiin markkina-alueen kautta. Tänään oli iltavuoropäivä ja koko aamun väänsin itseni kanssa painia, että mennäkö vai eikö mennä. Lopulta päätin lähteä töihin sen verran aikaisemmin, että ennättäisin käydä markkinatuulia haistelemassa.

Sää pysytteli perinteistä poiketen sentään kohtuulisen poutaisena, vaikka taisi taivas molempina päivinä ropsauttaa vesikuurot markkinakauppiaiden ja -kävijöiden niskaan. Mutta suurimmaksi osaksi päivät olivat sateettomat ja - mikä tärkeintä - tuulettomat.  Huomiseksi onkin jo luvassa kunnon syysmyräkkä. Ei kyllä olisi väliksi.

Torilla on tarjolla monenlaista tavaraa ja syötävää. Onneksi en tarvinnut mitään, mutta mukava oli katsella kaikkea kaunista. kuten erikoisia puunkantotelineitä tai Väinölän luomutilan risutuotteita.Väinölän kojusta ostin kotiin ihanan auringonkukkakimpun, josta en päivänvalossa tullut ottaneeksi valokuvaa. Keinovalossa valokuvat eivät oikein onnistu, väritys vääristyy kovin keltaiseksi.

Puolukoiden poimiminen olisi ollut helppoa...


... mutta niitä en ostanut. Sen sijaan ostin Laitilan Leivän kojusta jättipulleaa kääretorttua ja Tyrisevältä kolme pientä markkinarinkeliä. Sitten pitikin jo kiirehtiä parkissa olleen pyörän luo ja polkaista työmaalle.Kaupungin somistukseksi istutetut kukat pistävät edelleen parastaan, vaikka eletään jo syyskuun puoltaväliä.Työpäivä oli älyttömän hektinen ja yhtä hässäkkää. Olikin ihanaa illan vilakassa raahautua kotiin ja kahvikupin ääreen. Hetken harkitsin, että kahvin kaverina olisin ahertanut yhden keskeneräisen käsityön kimpussa, mutta lopulta laiskuus voitti... ja tietokone ja netti.
Huomisen jälkeen on jälleen viikonloppu. Wohoo! Mitähän kivaa koiruutta keksisi...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti