sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Syksyn sävyä sukissa


Hyvissä ajoin lokakuussa sain joululahjatoiveen murretun värisistä villasukista, joissa olisi kapea varsi ja lanka mahdollisimman ohutta. Omissa jemmoissa oli kerä tätä ihanaa Nalle-lankaa, jonka arvelin sopivan toiveisiin.

Loin 63 silmukkaa 2,5 numeron puikoille. Joustin on kierrejoustinta, mutta toive oli, että varsi olisi enimmäkseen pelkkää oikeaa..


Ensimmäinen sukka oli valmis siinä vaiheessa kun lähdin kirjamessureissulle Helsinkiin. Toisen sukan varsi oli valmis ja kantapään neulominen oli vuorossa. Kiskobussissa Savonlinnasta Parikkalaan kerkesin tekemään melkein koko kantapään.



Parikkalan ja Helsingin välillä valmistui sitten jalkaterä. Tehdessä hirvitti, riittääkö lanka vai loppuuko kesken...


Onneksi riitti! Näin pieni nyssäkkä jäi vielä tähteeksi.


Koska sukkien viimeistelyllä ei ollut kiire, se jäi vähän rokkumaan. Nyt vihdoin sain langat pääteltyä ja sukat höyrytettyä.



Kuopus ryhtyi sukkamalliksi, vaikka hänellä on pienempi kengännumero kuin sukkien saajalla. Eli sukat ovat hänelle vähän liian suuret.



Kyllä oli ihanan väristä lankaa! Tuli ihan oman maun mukaiset lempparisukat.

4 kommenttia:

  1. Tuo lanka on aivan ihanaa ♥ ja hyvältä näyttävät itse sukatkin!

    Voitin joskus jostain arpajaisista samannäköiset. Hieman löperöt eivätkä siis parhaat mahdolliset jalassa, mutta värinsä ansiosta ovat saaneet sen anteeksi. :)

    VastaaPoista
  2. Onpa sinulla ollut hyvä arpajaistuuri! Napakat sukat ovat jalassa mukavat, mutta kyllä ne väljemmätkin ihanasti lämmittävät, varsinkin jos ovat mieleisen näköiset :)

    VastaaPoista