Kuten jo aiemmin mainitsin, olin muutama viikko sitten Linnalan kansalaisopistossa kolmen illan kurssilla, jossa askarreltiin vanhoista kirjoista uusia esineitä. Sehän on suorastaan loputon ja koukuttava maailma! Opettajalla oli meille mielin määrin mukavia ideoita ja lisää löytyy Internetin aarreaitasta.
Kirjastotäti ei ole kunnon kirjastotäti ellei hän kaivele kirjaston tietokannasta esiin saman aiheen painettua sanaa. Asiasanana ei ole olemassakaan sellaista kuin kirja-askartelu, joten pikkuisen piti vaivaa nähdä, että nämä neljä aihetta sivuavaa opusta löytyivät. Mutta onneksi löytyivät; ovat nimittäin toinen toistaan täydentäviä vinkkipankkeja.
Opettajan opit ja kirjojen ideat myllertävät nupissani niin, etten oikein tiedä mitä tekisin seuraavaksi ja mihin haasteeseen haluaisin heti vastata. Siksipä minulla on koko läjä keskeneräistä tekelettä esiteltäväksi! Puolivalmista ei ehkä kannattaisi edes näyttää, mutta en malta olla kirjojen vierelle asettelematta pikkuisen esimakua tulevasta. Kunhan viritelmät pikku hiljaa valmistuvat, palaan aiheeseen varmasti. Tai viimeistään jouluaaton jälkeen.
Puolustuksekseni kerrottakoon, että yritän tehdä kerralla samankaltaisia työvaiheita useampaan askarteluun ja siksi esimerkiksi päättömiä enkeleitä on vielä koko parvi. Tai koristelemattomia kuusia. Minusta on järkevää liimailla kerralla isompi määrä juttuja kuin olla vähän väliä näpit erikeepperissä.
Ensin tarkempi kuvaus näistä kahdesta valloittavasta kirjasta, jotka olen nyt hankkinut itselleni.
Katri Oikarisen kirjassa Luo aarteita vanhoista kirjoista kerrotaan jo kannessa, että kirja sisältää yli 40 oivaltavaa ideaa. Raaskin tilata kirjan Adlibris-verkkokirjakaupasta, sillä osallistuin kirjamessuilla puljun onnenpyörä-leikkiin ja sain lohdutuspalkinnoksi karkkirasian ja 5 euron etusetelin seuraavaan tilaukseeni. Adlibriksella oli muutenkin jokin talvikampanja käsityökirjoissa ja koska kirjan saamisella ei ollut kiire, valitsin toimitustavaksi maksuttoman kuljetuksen lähimmälle R-kioskille ja kirjan hinnaksi jäi lopulta vaivaiset 13 euroa.
Kirjassa on tarkat, helppotajuiset ohjeet, joita valokuvat täydentävät. Turha ylitaiteellisuus on jätetty näiden kirjankansien ulkopuolelle, joten suurin osa ohjeista on enemmän kuin toteuttamiskelpoisia.
Tiina Rinteen Valo leikkii paperilla- kirjan ostin kirjamessuilta 15 eurolla. Tästä kirjasta löytyy mm. kaava kirjan sisään taiteltavaa sydäntä varten ja ohjeet suosittuihin sytykeruusuihin ja -hiiriin. Paperimassa-askarteluosuus ei ainakaan toistaiseksi ole se minun juttuni, mutta eihän sitä koskaan tiedä... Kirjassa on ohjeita myös kananmunakennoaskarteluun tai vaikka aikakauslehtien sivujen hyötykäyttöön.
Yllä esitellyt kaksi kirjaa olivat minulle mieluisimmat. Tosin pidän kovasti myös Angelika Kippin Paperidesign-kirjasta ja voi olla, että jos sen joskus jostain oikein edullisesti saan hankittua, sekin löytyy tulevaisuudessa kirjahyllystäni. Kirjassa on monta toteuttamiskelpoista ideaa. Tosin en nyt tältä istumalta usko, että suuremmalti koskaan käyttäisin askartelumateriaalina kananmunakennoja. Mutta olen jo oppinut tähän ikään mennessä, että koskaan ei parane mennä sanomaan, ettei koskaan...
Jason Thompsonin Kirjan uusi elämä on näistä kirjoista ensimmäisenä ilmestynyt. Siinä on mukavia ohjeita kaikelle kansalle ja lopuksi tyrmätään harrastelija-askartelijan ilo omasta osaamisesta todella taidokkailla kirjaveistoksilla ja muilla upeilla taideteoksilla. Toisaalta voihan sen niinkin ajatella, että kirjan viimeinen osio kannustaa aloittelijaa haastamaan itseensä. Kirjasta on moneksi!
Onpas mielenkiintoisia kirjoja.. sinulla näyttäää olevan tekeillä monta upeaa ja ihanaa juttua kirjansivuista:)
VastaaPoistaKirjoissa on paljon kivoja ideoita. Siksi niitä keskeneräisyyksiäkin on tällä hetkellä monta työn alla :) Kyllä ne vielä valmistuukin! :)
VastaaPoista