lauantai 10. lokakuuta 2015

Syksyistä kirpustelua pinkisti


10.10. on minulle merkityksellinen päivä. Ei niinkään kansalliskirjailijamme Aleksis Kiven syntymäpäivän vuoksi, vaikka onhan se hienoa, että Seitsemän veljeksen isälle liputetaan. On hyvä ja arvokas asia, että suomalaista kirjallisuutta ja samalla omaa äidinkieltämme arvostetaan omalla liputuspäivällä. Mutta tänään on myös jo edesmenneen äidinäidin syntymäpäivä ja tänään muistan mummoa erityisellä lämmöllä. Mummo oli kuollessaan vanha ja kovin sairas ja toivoikin pääsevänsä jo pois. Siksi oli helppo hyväksyä mummon siirtyminen ajasta iäisyyteen. Nyt myöhemmin ikävä ja kaipaus joskus tulevat aaltoina tai tuulenpuuskina. Kestävät hetken ja jatkavat sitten taas eteenpäin.

Tänään viettää syntymäpäiväänsä myös kouvolalainen ystäväni Outi. Paljon onnea hänelle!

Aamulla herätessäni en vielä tiennyt, mitä tänään tekisin. Koska en ollut lähdössä minnekään etemmäs, päätin vihdoinkin kiikuttaa kompostiin viimeisetkin kesäkukat, tyhjentää leikkimökkikasvihuoneen ja korjata talvisäilöön kaikki kesätavarat pihalta. Mutta ensin kuitenkin päätin lähteä pyöräilemään keskustaan ja käydä kurkistamassa kirpparien tarjontaa.Kympintorilta ostin ison Pentikin pinkin juomalasin 2 eurolla, nro 5 virkkuukoukun eurolla ja uuden Voglian villatakin 2 eurolla. Villatakki on minulle iso, mutta se oli niin hyvän näköinen, että ostin sen äitiä ajatellen. Toivottavasti kelpaa. Pentikin lasista olen erityisen iloinen. Saman sarjan pienempiä sinisiä laseja oli toisella kirppiksellä ja niistä pyydettiin siellä 3 €/kpl. Tämä lasi on ihanan iso ja niin mukavan pinkki <3

Ensimmäisessä kuvassa näkyvä vaaleanpunainen iso kuppi löytyi Savon Syke -kirpparilta. Kävin siellä nyt ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun kirppis muutti uusiin tiloihin. Jotenkin oli sekavaa ja ahdasta ja pöydät ovat pieniä. Synttäritarjouksena tosin pöytävuokra olisi ollut hyvinkin halpa, vain 10 €/viikko. Ehkä siitä johtuen tavaraa oli tarjolla ylenpalttisesti ja tuon kupin lisäksi kannoin kotiin erinäisen pussukan lankoja, dvd:n (kirja luettu vuosia sitten) ja nappeja. Mielessä on jo parikin projektia, joihin langat ja napit sopivat oivasti....


Kaksi pussia (melkein 600 g) seiska veikan jämiä yht. 4 € ja kaksi kerää Teddyä yht. 2,50 €

1,50 €

1 €
Kirpparikiertely teki nälkäiseksi ja kotiin palattuani pistelin hyvällä halulla perunoita ja jauhelihakastiketta. Sitten jaksoi hyvin puuhata pihalla. Oli muuten kaunista!
Yrtit olivat vieläniin hyvässä kunnossa, etten raaskinut niitä vielä viskata.
Myös äitienpäiväruusu jaksaa yhä kasvattaa uutta nuppua.Kun setä tuli töistä, pinkaisimme kauppaan. Sain vapaan viikonlopun kunniaksi ja siksi että jään yksin kotiin ikään kuin lohdutukseksi luettavakseni uusimman Kotivinkin. Kodin kuvalehden olisin halunnut, mutta ei niitä kaupassa näkynyt. Kotivinkin kannessa mainostettiin juttua, jossa läheiset ovat ulkomailla ja jotenkin se sai tarttumaan tähän lehtitarjoukseen.

Kauppareissun jälkeen oli kahvitauko ja aloittelin lehden lukemista. En tosin ehtinyt kovinkaan pitkälle, kun kaunis syyssää houkutteli vielä lähtemään ulos.

Touhusin vielä pihalla ja sitten innostuin lähtemään pienelle Aleksis Kiven -päivän kävelylle lähiluontoon.

Tie päättyy. Tai alkaa.

Minimalismihaaste on osoittautunut siinä mielessä haasteelliseksi, etten mitenkään päivittäin muista etsiä poistettavia tavaroita. Mutta tänään aamupäivällä kolusin vessan alakaapissa ja huomasin, että olipa sinne hautautunut ylen määrin vanhentunutta kosmetiikkaa ja muuta tarpeetonta. Ihan nolottaa, että näin huolimattomasti tulee elettyä... Koska minulla oli etsimättä niin seitsemännen, kahdeksannen, yhdeksännen ja vielä tämän kymmenennenkin päivän poistot, piti löytää 34 pois heitettävää tavaraa. Ihan niin monta ei wc:n kaapista löytynyt, mutta varastossa rikkoontuneella halloween-lyhdyllä ja ulkona rapistuneella tervetuloa-kyltillä päästiin tarvittavaan roinamäärään.


2 kommenttia:

  1. Ihanasti oli pinkkiä, haikeeta, syksyistä, kaunista, kirppisaarteita ja kahvia :)

    VastaaPoista