maanantai 8. syyskuuta 2014

Teemaa ja Tenavia


Kuten edellisessä postauksessa kerroin, pääsin reissulla käymään parillakin kirpparilla. Klaukkalan Viirin kirppis ei petä ikinä. Siellä on siistiä ja yleensä hirveästi tavaraa, joten aikaa pöytien ja rekkien koluamiseen saa tärväytymään yllin kyllin. Itse en ollut edes päässyt ensimmäisen välikön loppuun, kun ensimmäinen seuralaisistani tuli ilmoittamaan, että koko paikka oli jo kierretty, eikä mitään löytynyt! Onneksi perhe on jo tottunut, että äidillä aina menee saman toteamiseen vähintään nelinkertainen aika... Viirin kirppiksellä on kahvio, johon voi vetäytyä istuskelemaan ja iltapäivälehtiä lueskelemaan, jos myyntipöytien tarjonta ei kiinnosta.

En minäkään koko kirpputoria jaksanut/viitsinyt perusteellisesti tutkia. Takahuoneen monenmoiset hyllyköt ja huonekaluosaston ohitin pelkällä ylimalkaisella silmäilyllä. Olinhan jo muilta pöydiltä tehnyt mukavia löytöjä ja tosiaan sitä aikaakin oli jo kulunut tovi jos toinenkin. Ostoskoriini oli lopulta päätynyt enimmäkseen kipposia ja kapposia, sekä pari muuta tavaraa.


Syksyn lehdet, pikkuruiset ja posliiniset. Vaikka teepussin alusiksi. 0,20 € yhteensä.


2 kpl valkoisia Teema-lautasia. Pienintä kokoa, mutta oikein oivat vaikka mukin alle tai pullalautaseksi. 2 €/kpl. Tarkkaan katsoen pohjassa näkyy vielä jäänteitä hintalapputarrasta. Onhan niiden syytä pysyä kiinni tuotteessa, mutta onko pakko olla niin tiukka liima, että liotella täytyy... ihmettelen vain!


Tupperwaren sipulileikkuri. 3 €. Toivottavasti toimii...


Joulun 2013 sesonkimuumikulho. 12 €. Saman sarjan muki jo löytyy ennestään, mutta näitä kulhoja en yleensä raaski normihinnalla ostaa.Tenavat-kuppi, hervotonta kokoa. Tästä jos juo kahvia, niin pitää pannullinen keittää. Mutta ajattelin, että vaikka kiisseliä tai puuroa voisi tästä ilokseen pistellä.


Converse-tennarit kuopukselle. Vähän jo kulahtaneet, mutta vain 5 €. Juupa, tiedän, että moni on sitä mieltä, ettei kenkiä koskaan ikinä milloinkaan tulisi ostaa käytettynä. No, olenpa ostanut monet enkä ole kertaakaan katunut.


Toinen sellainen tuote, jonka ostaminen kirppareilta jakaa väkeä. Oriflamen yövoide, 5 €. Avattuja ja jo epämääräisiä meikkipurnukoita en itsekään ostaisi, mutta tämä on avaamaton ja parasta ennen joskus 2016. Sitä paitsi entisen yövoidepurkin pohja jo paistaa, joten uuden tarve oli huutava. En ole vielä rasvaa testannut, joten saa nähdä onnistuinko ostoksessani hyvin vai huonosti vai hyvin huonosti.


Mikkelin Reaalikirppikselle pääsinkin ihan itsekseni, kun matkakumppanit menivät sillä aikaa kyläilemään. Tosin en hyllyjen välissä yksin pyörähdellyt, vaan väkeä oli tungokseksi asti. Siitkäköhän johtui, että löydökseni jäivät melko vähäisiksi.

Ensin en voinut ohittaa postikorttitelineitä... vaikka en enää olekaan aktiivinen postcrossaaja, korttien ostovimma ei vielä ole osoittanut laantumisen merkkejä. Varsinkaan jos kahdella eurolla saa kymmenen korttia, nehän ovat miltei ilmaisia! Oli siis varauduttava tulevaan ja ostettava kaksi satsia.

Alla olevan kuvan oikeassa yläreunassa ei ole postikortti vaan ihan oikea hupsu heräteostos. Olinhan nähnyt esikoisen blogista, että au pair -perheessä on ainakin yksi lautapeli. Heh, siis päädyin ostamaan Englantiin lähetettäväksi Suomi-aiheisen muistipelin! Mutta se maksoi vain vaivaiset kaksi euroa ja on aivan loistokunnossa! Mukana on myös lehtinen, jossa kerrotaan, mitä kuvissa on. Mikä parasta, teksti on sekä suomeksi että englanniksi!
 Aikani kirppispöytiä koluttuani päädyin kassan kautta takaisin ulkoilmaan vain törmätäkseni pariin innokkaaseen kierrätyskaveriin aidan takana...


2 kommenttia: