torstai 9. elokuuta 2018

Kirjasto Kalliossa

Ei se kyllä ollut kummakaan, että meitä kävi Kansallismuseon tosi museomaisissa kohteissa jo polttelemaan ajatus iltapäivän ohjelmasta. Olimmehan menossa ensimmäistä kertaa vuosiin hurvittelemaan huvipuistoon eli Linnanmäelle. 

Sinne ratikalla matkustaessa jäi sopivasti matkan varrelle kauppa nimeltä Streetbeat. Sinne oli setä jo kauan haavellut pääsevänsä käymään, sillä nettikaupan valikoimassa oli ollut paljon mielenkiintoista vaatetta miehiseen makuun. No, tolkuttoman helteisen päivän vierailulla putiikissa ei löytöjä tehty. Kaupassakin oli niin kuuma, ettei edes äly liikkunut. Siis hukkareissu.

Paitsi ei kuitenkaan! Kaupan välittömässä läheisyydessä sijaitsee Kallion kirjasto ja koska ratikkamme ajoi ohi juuri kun astuimme ulost Streetbeatista, meillä jäi sopivasti kymmenisen minuuttia aikaa vierailla kurkistamassa tähän  kiehtovaan kirjastoon.


Täälläkin oli kirjaston paahteisella pihalla tuoleja, jakkaroita ja säkkituoleja odottamassa oleilijoita. Keskipäivän kuumuudessa niissä ei väenpaljoutta ollut havaittavissa, mutta kun illalla palailimme jälleen kohti lomakotiamme, jokaisella jakkaralla keikkui joku.


Emme mekään jääneet pihatuoleihin aurinkoa ottamaan vaan astuimme sisään.





Kallion kirjastossa oli myös sellainen aineistonäyttely, jossa voi varoittaa toisia huonoista kirjoista tai levyistä. Aika jänniä kirjoja tähän näyttelyyn oli päätynyt... jollekin toiselle nuo samat opukset voivat olla ihan suosikkeja.



Koska oli ihan hikikuuma, oli hupaisaa bongata näyttely, jossa jo odoteltiin talven tuiskuja.



Lyhyellä vierailulla ei tämän enempää ehtinyt. Mutta kiehtova oli tämäkin kirjasto!


2 kommenttia:

  1. Kiva oli käydä :) Kirjastoihminen ei malta lomallakaan pysytellä poissa kirjastoista :) On hyvin avartavaa ja innostavaa nähdä millaisia ideoita ja ratkaisuja muualla on otettu käyttöön. Tosin olisi ollut mukavaa viipyä pidempään ja vaikka vähän jutella jonkun kollegan kanssa. Ehkä joskus tulevaisuudessa pääsen käymään siellä uudelleen ja paremmalla ajalla.

    VastaaPoista