perjantai 28. syyskuuta 2018
Täytetyt paprikat omasta päästä
Kun kasvissyöjätyttäret Helsingistä olivat tulossa käymään, mietin taas huolissani, mitä ruoaksi. Onneksi Citymarketin mammuttimarkkinoilla oli punaiset paprikat tarjouksessa ja hinta niin huokea että huvitti, euron kilo! Täytetyt paprikat olisi aika nappi juttu.
Mutta jos täytteeseen ei voi laittaa lihaa, mitä sinne laitetaan? Selasin netin ohjeita, mutta mikään ei napannut. Siis päätin soveltaa. En ole intohimoinen kokkikokeilija, vaan perinteisten reseptien pyörittäja ja kokkailu on ennemminkin hengissä pysymisen pakkopullaa kuin harrastus. Olen kehno kokki ja huono ruoanlaittaja. Ruokani ovat yleensä keskinkertaista mättöä, jota syö kun ei parempaakaan ole tarjolla. Tältä pohjalta näiden paprikoiden herkullisuus oli siis ihan hämmentävä yllätys. Kelpasi niin hyvin esikoiselle ja ystävälleen, että piti jo heti arkeen päästyä tehdä uudet paprikat, että sain minäkin niillä herkutella.
Jos joskun myöhemmin hairahdun tätä herkkua muistelemaan, niin eihän se resepti mielessä ole pysynyt. Mutta täällä blogissa se pysyy.
T'äytetyt paprikat
6 punaista paprikaa (kannattaa valita sellaisia, jotka kutakuinkin pysyvät pystyssä, "jaloillaan")
2,5 dl Myllyn Paras riisi+ohraa
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk mausteöljyyn säilöttyä salaattijuustoa
n. 1 dl oliiviviipaleita
1/2 purkkia Valio Viola yrttituorejuustoa
3 dl juustoraastetta
Keitä riisi+ohra paketin ohjeen mukaan, mausta kasvisliemikuutiolla. Anna jäähtyä vähän.
Huuhtele paprikat ja leikkaa niistä kanta pois ja poista siemenet sisältä. Jos kantaan jää paljon paprikaa, leikkaa se irti ja paloittele se riisi+ohran sekaan. Kun riisi+ohra on vähän jäähtynyt, sekoita siihen tuorejuusto, oliiviviipaleet ja salaattijuusto (ei öljyä). Sekoita mukaan lopuksi noin 1 dl juustoraastetta.
Täytä paprikakupit täytteellä tiiviisti ja ripottele loppu juustoraaste pinnalle.
Paista 175 asteessa noin 45 -50 minuuttia ja sitten vain herkuttelemaan!
PS. Salaattijuuston öljyn laitoin sämpylätaikinaan. Hyvin toimi, tuli hauskasti aavistus uutta makua mukaan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
kyllä kelpas:) kasvis-syöjättäreille:)),
VastaaPoistaHyvä ohje!
ja mikä parasta:)))))
Taas niin ihanasti olet kuvannut:)
nälkä tuli,ei enää iltapalaa näin myöhään...haen lasin vettä:))
Oikein ihanaa syyskuun loppua!!
...taitaa kotaperältä tuulla etelään asti ...
Ihan itsekin yllätyin, että osasin :)
VastaaPoistaKyllä tuuli puhkuu syksyä kesön tilalle, ilma on viilentynyt kummasti. Mutta nautitaan tästä värikkäästä ja raikkaasta syksystä!