perjantai 30. tammikuuta 2015

Vapaaohjelma vai vapaa ohjelma?


... vai sittenkin vapaa ohjelama?

Se on nimittäin tänään tädillä vapaapäivä täynnä ohjelmaa. Mutta mukavaa ohjelmaa. (Paitsi siivous, mutta se on päivän pakollinen lyhytohjelma piruetteineen.) Tälle viikolle olikin siunaantunut meno jos toinenkin, joten vapaa-ajanongelmia ei ole. Ellei sitten ongelmaa tee siitä, että vapaa-aikaa ei ole. Ja sille tielle ei parane lähteä!

Tiistaina istuin monta tuntia taidelukion promenadikonsertissa ja ihailin nuorten intoa, rohkeutta ja taitoa. Lisää samankaltaista ohjelmaa on tarjolla tänään illalla taikkarin kevarissa eli taidelukion kevyen musiikin konsertissa Savonlinnasalissa.

Aamulla kuopus herätteli aamukuuden jälkeen, sillä herätyskellona toimivasta kännykästäni oli yön aikana akku loppunut. Pakollisten kuvioiden, eli aamukahvin ja lehdenluvun jälkeen oli ohjelmassa lapsen letin letitys ja sitten kävin vatkaamaan kakkua. Oikein innosta kihisen, sillä tämän viikonlopun aikana tässä tönössä leivotaan ja kokataan ihan sydämen kyllyydestä. Tänään paistoin kaksi täytekakkupohjaa, mutta niistä en tällä kertaa kerro enempää.Siivotessa viskasin vanhan ruusut kompostiin ja ihailin Amaryllistä, jonka ostin jouluksi. Silloin se kukki kahdessa lyhyessä varressa niin monin kukin, että toisiinsa sotkeentuivat. Mutta nyt kun sipuli puski ilmoille vielä yhden pitkähkön kukkaputken, on toivoa että jokaista kukkaa voi ihailla yksi kerrallaan.Imuri pääsi töihin myös. Vähän se vaikuttaa väsähtäneeltä. Pussiton vekotin, joka taitaa olla tukehtumassa erinomaisuuteensa. Taas mietin lapsen oikeaan osunutta tokaisua, että on se kumma miten sotkuista tulee, kun siivotaan... Onneksi tiskikone sentään hoitaa hommansa itsenäisesti ilman sen kummempia järjestelyjä.
Välillä piti käynnistää neulekonekin. Ihan vaan vapaapäivän iloksi.


Ja kun sitä aikansa oli huhkinut, oli tietenkin tauon paikka. Eilisellä kauppareissulla tädillä ja kuopuksella oli sama mieliteko. Lähestyvän Runebergin päivän kunniaksi haluttiin herkutella herran mukaan nimetyillä leivonnaisilla. Mikäs sen maistuvampaa ja mukavampaa, varsinkin kun eilen tupsahti postilaatikkoon tuorein Kodin kuvalehtikin.
Koska päivä käynnistyi ilman palkkatyövelvoitteita, oli aikaa näperrellä sokerimassajuttujakin. Tein vähän kokeiluja. Ehkä näitä käytetään ystävänpäiväleivonnassa. Tai sitten ei. Mitä sitä liian tarkkoja suunnitelmia tekemään.Sydämellistä viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. MInullakin on vielä amaryllis joululta. Siinä on yksi kukkavana nupuillaan. Josko se avaisi punaiset kukkasensa ystävänpäivän iloksi? Juuri nyt kasvi ei ole erityinen silmänilo, ja se onkin sijoitettu telkkarin taakse, ikkunan ääreen, mutta otan se esiin jos se vaan suostuu kukoistamaan. terkuin outsa

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti ritarinkukka pistää parastaan ystävänpäivän aikaan! Onhan sillä tässä vielä pari viikkoa aikaa valmistautua...

    VastaaPoista