perjantai 16. tammikuuta 2015

Puunausperjantai


Pitkästä, pitkästä aikaa perjantai, jolloin ei ollut töitä tai muita etukäteen ohjelmoituja suunnitelmia. Ajattelin tavata ystäviä, mutta yhteensattumien vuoksi tuo suunnitelma ei toteutunut. Siksipä päätinkin joko sulattaa pakastimen tai pitää kunnon siivouspäivän kotona. Ulkolämpötila tänään oli enemmän plussalla kuin pakkasella, joten pakasteita ei kannattanut ulos kiikuttaa. Siis siivousta! Siivouspäivästä ei tosin kovin mediaseksikästä blogipostausta saa aikaiseksi. Mutta yritetäänpä!

Aamulla kiskoin lakanat pois sängystä ja tungin ne pyykkikoneen nieluun. Petivaatteet ja olohuoneen sohvan tyynyt sekä osan matoista kerkesin viedä ulos tuulettumaan ennen kuin säidenhaltija käynnisti lumituiskukoneen. Nenäliinan kokoisia lumirättejä satoi sakeanaan ja tuuli pyöritti ja tuiskutti lunta kinoksiksi.Kuivan lumen voi harjata tekstiileistä pois, mutta iltapäivän tullen sade muuttui räntäloskaksi ja tuli kiire korjata petivaatteet sun muut takaisin sisätiloihin.

Kaksikerroksisessa talossa on usein sellainen tilanne, että tavarat kulkeutuvat väärään kerrokseen ja jäävät sinne. Aamu meni roudatessa tavaroita paikoilleen. Pyykkikoneen lisäksi tiskikone lauloi lauluaan.

Muut pesemiset pitikin sitten tehdä ihan ihmisvoimin. Pesin, pyyhin ja puunasin niin, että käsiä kirveli. En osaa työskennellä kumihanskat kädessä, joten tällaisina päivänä muutenkin korppukädet ovat kovilla.

Tällä kertaa tein sellaisiakin siivouspuuhia joita ei ihan joka viikkosiivouksessa tule tehdyksi. Imuroin ikkunoiden väleistä kuolleita kärpäsiä (miten ihmeessä ne sinne pääsevätkään??), siirtelin huonekaluja saadakseni pölyt imurin nieluun niidenkin alta ja takaa, pesin muutaman ikkunan ja eteisen hervottoman kokoiset peililiukuovet ja järjestelin kaappeja ja laatikoita.

Vaihdoin pöytäliinoja ja sohvapöydän virkaa toimittavalle arkkupöydälle levitin entisessä elämässäni kangaspuilla kutomani poppanaliinan. Sen värejä katsellessa iski mieliteko uusiin kynttilöihin. Nyt piti saada oranssi ja ruskea kynttilä vanhojen joukkoon. Siispä sedän tultua töistä kipaisimme kynttiläostoksille.
Ajattelin kiittää itseäni ahkerasta siivoamisesta ostamalla tarjousruusukimpun. Mutta setä ostikin sen minulle! Kiitos!Viikolla suunnittelin, että perjantaina siivoan ja lauantaina sivakoin. Saapa nähdä, kuinka tädin käy... ulkona nimittäin sataa silkkaa vettä.

Jos en huomenna pääse ladulle tai luistelubaanalle, niin tuijottelen unelmoiden tänään saamaani postikorttia... Kiitos Outsa!


2 kommenttia:

  1. Nyt on osat kääntyny, katoin kännykän sääsovellusta eilen ni täällä oli pakkasen puolella ja siellä plussalla... Tänne on myös luvattu sunnuntaiksi lunta, jäiks. Toivottavasti sulavat tiistaihin mennessä pois tai en pääse töihin (täällä kun ei mikään kulkuneuvo kulje lumessa tai edes oikein loskassa...)

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti lumisuus siellä on ohimenevää! Täällä olisi saanut lämpötila pysyä pakkasella, että olisin edes kerran päässyt hiihtämään. Mutta tänään on kadut ja tiet peilikirkkaalla jäällä, joten en jäisille laduille halua mennä. :( Sen sijaan kierrettiin iskän kanssa rakennustarvikeliikkeitä... arvaatko miksi?

    VastaaPoista