sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Pulleat perunarieskat

Ohhoh!

Alkoipa illan tullen hiukkasen huikoa. Mitähän sitä söisi?

Jääkaapissa oli tähteeksi jäänyttä perunamuusia, joten päätin pyöräyttää parit rieskaset. Muusia oli himpun vajaa 5 desilitraa ja halusin käyttää sen kaiken. Piti siis soveltaa entistä ohjetta, joka on kolmelle desille muusia.

Sekoitin nopeasti pyöräyttäen muusin sekaan hieman reilut 4 dl vehnäjauhoja, reilun teelusikallisen suolaa, kaksi kananmunaa ja vielä maitopurkin pohjalta jämämaidot, jota oli ehkä puoli desilitraa.

Taikinasta taputtelin pellille kahdeksan litteää kakkusta kahdelle eri pellille ja pistin uuniin paistumaan. 250 astetta ja 10 minuuttia.

Pikkuisen ennen paistoajan päättymistä kurkistin uuniin... ja voi hyvänen aika! Rieskahan on litteää ja latteaa, mutta nämä yksilöt paisuivat vallan pulleiksi! Tai ei jokainen, mutta joka toinen kuitenkin.





Litteä maistui ainakin mahdottoman mainiolta. Onkohan pulleaksi paistunut yhtä herkullista?


Väiin sipaisu rasvaa, muutama siivu Oltermannia ja makeaa suippopaprikaa. NAM!




Ihan vahingossa hirmu hyviä ja vallan ilmavia. Veikkaan kyllä, etten toista kertaa osaa näin hyvin kohonneita rieskoja tehdä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti