lauantai 29. kesäkuuta 2019

Jonkun muun loma

Esikoinen kaverinsa kanssa rantautui kotikaupunkiin käväisemään tiistaina. Siitä ilosta suunnistimme koko konkkaronkka Sulosaarelle Kalliolinnan lettukahvilaan.. Siellä on suloisesti eripariset kahvikupit ja -mukit ja jokainen saa valita itselleen mieleisen. Meille maistui ihan isot mukilliset mustaa juomaa, joten sievät ja pienet kupposet jäivät muille kahvittelijoille.


Lettuja saa niin gluteenittomana kuin laktoosittomanakin tai jopa vegaanisena ja täytevaihtoehtoja riittää niin, että varmasti löytyy jokaiselle jotakin.!


Minulla ja sedällä oli sama täytemaku ja valitsimme letuillemme mansikkahilloa, kinuskikastiketta ja kermavaahtoa.


Esikoisen letussa oli ainakin suolapähkinöitä ja kermavaahtoa, mutta en kuollaksenikaan muista, mikä oli kolmas täyte.


Kaverin letun täytteenä oli suklaakastiketta, kookosta ja kermavaahtoa.


Voitte uskoa, että maistui!

Kun seuraavana päivänä pääsin töistä, autoilimme Luotojärvelle ja Lipettiin. Matkalta napattiin mukaan myös kummityttö, joka joutui salakuvaajan uhriksi...



Luonnonkukkiakin vähän kuvasin... Ihmisiäkin jonkin verran, mutta kuvista ei tullut niin hyviä, että haluaisin niitä jakaa blogissa.







Ruusuruohon nuput ovat sitten somia ja herkkiä! Tykkään!




Sillä aikaa kun minä vain kuvailin, äiti ja isä olivat loihtineet meille herkkuaterian grillillä. Lihansyöjille makkaraa ja pihvejä sekä kaikille falafel-pyöryköitä ja monenlaista salaattia oli tarjolla ja jälkiruoaksi pakastimen uumenista ihania marjoja. Jälkiruoka tosin syötiin vasta myöhemmin, kun ensin oli saunottu ja uitu ihan pitkän kaavan mukaan. Ihanat rantalystit!

Torstaina oli minulla iltavuoro ja aamupäivän kiersimme nuorten naisten kanssa kirppareita ja teimmekin hyviä löytöjä. Niistä myöhemmin...

Perjantaina minun piti jo aamusta pyöräillä töihin ja ennen kuin ehdin kotiin, kesävieraat olivat jo astuneet junaan ja lähteneet puksuttelemaan kohti Helsinkiä. Esikoinen tuumasi, että olisi sitä pidempäänkin voinut olla, mutta minkäs sille voi, kun työt kutsuvat. Hyvä, kun on töitä ja vielä mieleisessä työpaikassa!

Niin nämä kesäpäivät vierivät... Omaa lomaa odotan vielä neljä pitkää viikkoa, mutta reissusuunnitelmia on jo tehty ja majapaikkoja varailtu. Alkaa jo matkakutka vähitellen aktivoitua...

6 kommenttia:

  1. Voi tuota ikuista matkakutkaa ❤ Vapaapäivät ovat ihania pikku lomasia, äkkiä se neljä viikkoa kuluu. Ja arvaa kenellä sitten onkin työt edessä :D
    Ihanat nuo sekalaiset mukit, meillä on olkkarissa sama idea. Jännä, että kävijät kiintyvät tiettyyn mukiin ja etsivät joka viikko "omaa" mukiaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, reissukuume on krooninen, ei siitä mihinkään pääse... :) Ja tosiaan, viikot vierivät niin nopeaan, että nyt jo suren kolmen viikon lomani pikaista loppumista, heh.
      Ajelemme reissullamme mennen tullen Jyväskylän lähiseuduilla. Mennessä on kiire, mutta paluumatkalla ehkä ei... sunnuntaina 4.8. voisimme vonkailla jossain kahvilassa tai vaikka teeleidissä, jos sattuisit samaan aikaan samaan paikkaan... Jos olet muissa maisemissa, niin ehkä mekin etsimme kahvimme muualta. Kaupungissa taitaa olla silloin hulinaa, kun olin katselevinani, että siellä ajetaan silloin Neste Ralli. Siksi ei hotelleissakaan ollut enää meille tilaa :(

      Poista
  2. Vapaa päivät nautit sielun kyllyydestä,ihanista matkakohteista,seurasta ja kahvista herkkuineen:))
    Kun lukee blogiasi ,inostuu aina itsekkin oman seudun juttuja tsekkaamaan:))
    kiitos,päivänsäde:))
    Ihanaa viikonloppua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hauskaa, jos olen innoituksen lähde :) Elämä on värikästä ja ihanaa, jos sitä sillä silmällä katselee. Aina ei jaksa, mutta usein arjen pienet ilot antavat kuitenkin mukavasti virtaa.
      Hilpeää heinäkuuta ja paljon päivänpaistetta!

      Poista
  3. Herkullisia lettuja, nam.

    Mukavaaa heinäkuun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Letut olivat ihan suussasulavat!

      Ja kiitos samoin, mukavaa heinäkuuta sinullekin Maikku!

      Poista