tiistai 19. toukokuuta 2015

Lipaston uusi ilme


Oi, mikä päivä! No, vettä on kyllä satanut taas, mutta mitä siitä, kun ihmisen lasta hemmotellaan muilla tavoin!

Muistatteko vielä lipaston, jonka ostin Facebookin kirpparilta reilu kuukausi sitten? Siis tämän:


Eilen olivat taivaankappaleet vihdoin siinä asennossa, että pääsin aloittamaan tuunauksen. Ensin tosin hilasimme huonekalun kapeita rappusia pitkin alakertaan. Puuh, hikinen homma! Vetimien irrottamisen jälkeen esittelin lipastolle hiekkapaperia ja hinkkasin sen kyljet ja päällisen ja laatikoiden etulevyt. Imurilla siivosin suuremmat sotkut, mutta jätin kuitenkin laatikoston odottamaan pölyn laskeutumista.


Maalaamisen aloitin niin innoissani, että kaikki työvaiheet jäivät kuvaamatta. Pienellä telalla vetelin maalia pintaan ja työ joutui.



Tänään vielä maalasin lipaston uudelleen ja sitten pääsin mukavaan vaiheeseen eli kiinnittämään uusia vetimiä. Niissäpä olikin sellainen tenkkapoo, että ruuvit olivat liian pitkät! Onneksi sedän varastoista löytyi aarteen kaltainen rikkasarja, ettei homma tyssännyt tähän vastoinkäymiseen.


Neljä rikkaa ruuvin kannan alle, niin johan sai ruuvin tiukattua. Vähän jäi laatikon sisään iso mötikkä, mutta eihän se haittaa.


Uusi vedin on tällainen


ja tuunaus valmiina näyttää tältä



Siis ennen ja jälkeen



Työn tehtyäni olin niin tyytyväinen, että ihan hykertelin. Aikuisen ilo osata!

Vähän kyllä taas kämmäilin, kun otin suojapapereita pois lipaston alta. Olin jättänyt laatikot vielä vähän auki, sillä keskellä ollut tukipuu oli vasta maalattu enkä halunnut laatikoiden tarttuvan siihen kiinni. Paperi ei meinannut lähteä ja nostin reippaasti lipaston takaa... ja koko komeus rämähti rähmälleen betonilattialle! Hui.... Säikähtäneenä nostin lipaston takaisin pystyyn ja totesin yhden laatikon pudonneen paikoiltaan. Mutta sen sai helposti pujoteltua takaisin kiskoille eikä muuta vahinkoa syntynyt. Huh!

Tänään oli oikein mukava ja iloinen päivä muutenkin. Veimme vihdoinkin tavaroita myyntiin kirppikselle


enkä ehtinyt niitä edes paikoilleen saada, kun innokkaimmat jo suorittivat ostoksia. Olin ajatellut kuvata vielä kirppispöydänkin, mutta en kehdannut kun vierellä pyörineet ostajat hyökkäsivät niin kiireellä tarjontaa tutkimaan. Ostaisivat nyt vaan kaikki!

Kotona olen ihastellut kuopuksen syntymäpäiväkukkia



sekä postin tuomia kevätterveisiä.



Puhumattakaan siitä, että saimme kilistää Pommacilla onnea uudella autoilijalle!


Täydellinen päivä! Kiitos kaikille asiassa avustaneille!

2 kommenttia:

  1. Lipastosta tuli aivan järjettömän hieno!!! Onnea ja menestystä kirpparille! Karttapallo vietiin mulla kuormasta, kuinka sulla kävi?

    Onnea ajokortilliselle ja kiva nähdä, että postikin kulkee ;)

    VastaaPoista
  2. Kuule, ihan samoin kävi meidän karttapallon kanssa! :) Ovat näköjään tosi kysyttyjä... Toivottavasti muutkin tavarat löytäisivät uudet kodit, ettei mitään tarvitsisi takaisin köijätä... vaan taitaa olla turha toivo, aina jotain jää myymättä.

    VastaaPoista