keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Pipo päivässä pitää pakkasen loitolla



Tänään tuli tehdyksi herätekäsityö. Siis sellainen puuhailu, joka ei ollut etukäteen suunniteltu ja tarkkaan harkittu.

Oliko joskus aika ennen tuubihuiveja? Oli.

Siitä on monen monta vuotta kun ostin alennusmyynnistä tai kirpparilta pari kerää Novitan Rustika -lankaa. Sitten lähdin työkaverini kanssa tuntikausien bussimatkalle kohti Tampereen käsityömessuja. Puikot vain viuhuivat, kun suhrasin silmukan toisensa jälkeen muistaakseni Novitan neulelehden ohjeen mukaan. Kun työ valmistui, sekä minä että työkaverini katseltiin sitä vähän kieroon. Näyttipä omituiselta. Tuubihuivi!? Kotiin päästyä tungin tekeleen kaapin perukoille ja kun se oli poissa silmistä, se oli myös poissa mielestä.

Vuodenvaihteen vaatekaapinjärjestelypossakassa tuo päättelemätön neule putkahti esiin. Jätin sen työhuoneeseen helposti löydettäväksi, sillä mielen pohjalla kihelmöi sellainen kutina, että tuota tarvitaan lähiaikoina.

Kun etsin pehmoleluihin vanua, löytyi kokonainen kerä tuota kaulurilankaa. Mieleen jäi ajatus itämään, että olisipa hyvä tuokin lanka johonkin hyödyntää.

Tänään tämä työmatkaulkoilija sai pakkasen ja tuulen kourissa tarpeekseen vanhasta ja kulahtaneesta toppatakistaan ja marssi töiden jälkeen Intersportin alennusmyyntiin. Sieltä löytyi vettähylkivä ja tuulenpitävä mustanmusta Sail&Ski-takki. Mustahan ei ole minun värini, mutta takki oli sopiva ja mukava ja niin hyvä, että olihan se ostettava pois kuleksimasta.

Kotiin tultua oli syntynyt suunnitelma mustuuden karkottamiseksi. Ottaisin punamustan tuubihuivin käyttöön ja virkkaisin sille kaveriksi pipon. Koukku numero 10 kävi viuhumaan eikä aikaakaan kun uusi pääasia oli valmis. Peruspipo tuntui perin tylsältä, joten langan lopusta olisin tehnyt kukkasen, mutta lanka ei riittänyt. Sisu ei antanut periksi luovuttaa, vaan virkkasin ketjusilmukkaympyrään 14 pitkää pylvästä ja yhdistin kerrokset piilosilmukalla. Hassu kukkapohja oli syntynyt. Pari nappia ja langalla kiristykset ja huijauskukka oli valmis. Huomenna on uusien asusteiden testipäivä!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti