sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Kakku päivässä, kaksi parhaassa


Täytekakkupohjia, vihreitä kämmeniä ja foliohattuja olen teille viime päivinä esitellyt. Syy siihen on se, että sain jälleen kunnian leipoa nuoren miehen (9 v.) syntymäpäiville tarjottavat. Perjantaina paistoin siis kakkupohjat ja eilen aamulla nousin pullanpaistoon jo aamuviideltä. 1,5 litran pullataikina ja litran sämpylätaikina olivat valmiina leivonnaisina kohta kymmenen jälkeen.

Kun kakun tilaajat toimittivat meille kunnon kasan mansikoita, pääsin virittelemään kakkuja. Pojan toive oli, että kakkujen väliin laitettaisiin mansikkamoussea, mansikoita, banaaneja, ja persikkaa. Kokeilin mansikkamoussen kaveriksi persikkamoussea. Se olikin niin hyvää, että maistellessa meinasin nielaista myös kieleni! Toinen kakku piti olla pyöreä ja toinen mansikan mallinen.

Pyöreä kakku oli helppo koota teräksiseen kehikkoon. Koristeeksi pilkoin mansikoita ihme vempeleellä, jonka juhlien järjestäjät toivat lainaan.Kakun päälle oli tilattu laitettavaksi mansikoita, persikoita ja viinirypäleitä. Ne asettuivat näin:Mutta sitten se toinen, se mansikan muotoinen... Foliosta piti taiteilla reunoja, että mousset pysyivät kakkulevyjen välissä. Levyjä piti leikellä ja litistellä ja ..Kun pohja oli täytetty maustumaan, kävin mansikan kannan kimppuun. Sen tein sokerimassasta. Ensin värjäsin valkoisen massan vihreäksi.
Väriä piti laittaa niin paljon, että massa muuttui liian pehmeäksi. Siispä perunajauhoja kehiin! Lopulta pääsin kaulimaan ja leikkaamaan. Eipä ollutkaan ihan helppo nakki. Piti ottaa uusiksi parikin kertaa, kun homma ei luonnistunut. Lopulta sain aikaiseksi jonkinlaisen viritelmän foliomöykkyjen keskelle kuivumaan. Massa oli liian haurasta ja se murtui helposti. Eli olisikohan siihen kuitenkin tullut liikaa perunajauhoa..


Ilmankosteus oli melkoinen ja kanta ei kuivunut kunnolla yön yli levättyään Joten yksi lehdykän sakara jo katkesi kantaa paikoilleen asetellessa. Harrastelijaleipurin harmeja.

Ja sitten koristelemaan...

Toivottavasti maistuivat!

Mutta hetkinen? Mitäs täältä löytyy?Esimakua tulevaan!

6 kommenttia:

 1. Wau tuota mansikkakakkua! Oioi kantarelleja... :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna on satanut niin paljon, että odotettavissa voisi olla hyvä kantarellikesä :)

   Poista
 2. Essi veikin sanat miun suusta :D Mutta kuitenkin, tosi hauska ja hieno tuo kakku, ja toivottavasti pian saadaan herkutella kantarelleilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi viikonloppuna ajattelin jossain vaiheessa mennä metsään taas. Lähdetkö mukaan?

   Poista
 3. Kakkumestari on toiminut jälleen! Aivan mahtavasti onnistuneita molemmat kakut :) Varsinainen harrastajaleipuri...

  VastaaPoista