keskiviikko 27. elokuuta 2014

My cup of tea


Tämä kahvikissa latkii päivisin sen verran monta kupillista mustaa juomaa, että teetä tulee harvemmin keitettyä. Ja silloinkin, kun juon teetä, liottelen kuumassa vedessä milloin mitäkin teepussia. Tosin nostan hattua todellisille teehifistelijöille, joille jo teen keittäminen on oma seremoniansa ja teen nauttiminen taidetta. Minusta vain ei ole siihen.

Osasyyllinen teen keittämisen laiskuuteen on ollut siinä, että meille on aina hankittu edullisia ja rumia vedenkeittimiä. Niitä on käytetty vain pakon edessä. Nykyinen muovirumilus on ihan hirvitys! Mutta itsepä olen ostanut, kun olen ajatellut, että ne välttävät. Kahviahan meillä kuitenkin enemmän kitataan.

Tänään porhalsimme setä Kotosen kanssa heti aamusta Tokmannille, sillä siellä oli hyvässä tarjouksessa kannelliset säilytysrasiat (2 kipaletta 31 litran laatikoita 9.80 €), joille tällä hetkellä on huushollissamme tilausta. Samalla shoppailin callunoita (6 kpl/10 €) ja halpoja kananmunia (30 munaa 2,5 €). Ostoslistalla oli vain nämä kolme tuotetta.

Kiersimme kuitenkin koko kaupan pikaisesti pääväylää astellen. Se oli Kohtalo! Sillä sieltä syrjemmältä jo kaukaa näin ihanuuden, joka suorastaan vaati tulla ostetuksi.
Uusi keraaminen vedenkeitin on kuin oikea teepannu. Sitä ei mitenkään voinut jättää ostamatta! Hyvästi entinen muovirumilus!

Pannuun voi kerralla laittaa kiehumaan 8 dl vettä, eli isommalle joukolle joutuisi keittämään useamman satsin. Mutta tuskin koskaan meillä kokoontuu sellaista teenjuojaporukkaa, jolle tuo pienempi määrä ei riittäisi.

Illalla töistä tultua piti uusi ostos heti puunata ja testata ja hyvin toimi!

Syksy on jo niin pitkällä, ettei näitä kuvia saanut kuvatuksi näin illalla luonnonvalossa. Ei tule hyvä salamalla eikä sen parempia ilman salamaa. Yritin molemmin tavoin.
Niin, syksy on pitkällä. Pian elokuu on muisto vain ja lähdetään kulkemaan syyskuun reittejä.

Mutta ei syksyssä mitään vikaa ole. Silloin voi fiilistellä sisätiloissa kynttilän valossa ja takan lämmössä, kirjoitella kortteja ystäville...


tai ihailla ystävien taitoja. Tänään sain yhdeltä ystävältä sananmukaisesti sydämelliset terveiset.


Ai niin! Kirpparikeijun kotona -blogissa on kirja-arvonta.  Jotkut onnelliset voittavat upouuden sisustuskirjan täynnä toinen toistaan hienompia ideoita! Kannattaa varmaan osallistua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti