keskiviikko 20. elokuuta 2014

Hurjan hyvä kesäsapuska

Kuten jo kerroin, meillä on loppukesäisin ylituotantoa kesäkurpitsoista. Mutta se ei ole ongelma, sillä kesäkurpitsareseptejä on netti pullollaan. Viime kesänä sain työkaverilta linkin vuokaruokaan, jota sen jälkeen meillä oli koko ajan kunnes kurpitsatuotanto tyrehtyi. Alkuperäinen ohje oli Yhteishyvässä. Järkyttävän hyvää!

Homma alkaa sipulien pilkkomisella ja kesäkurpitsojen viipaloimisella.


Kesäkurpitsassa on paljon nestettä, joten on syytä itkettää viipaleita ensin. Se onnistuu hieromalla suolaa haavoihin eli ripottelemalla sitä viipaleille. Kymmenen, viidentoista minuutin kuluttua kurpitsan kyyneet kuivataan talouspaperiin.


Kuivatut viipaleet ladotaan vuokaan.


Päälle kipataan jauhelihamössö, joka valmistettiin kurpitsan kyynelehtiessä. Mössössä on mukana valutettu tomaattimurska, ketsuppi, sipulit ja mustapippuri.


Jauhelihamössön päälle asetellaan juustot viipaloituna. Ohjeessa käsketään laittamaan mozzarellaa, mutta ensimmäistä kertaa aineksia hankkiessani, en muistanut tarkkaan ja ostin vahingossa vuohenjuustoa. Nyt olen tehnyt paistosta kummastakin enkä osaa sanoa kumpi on parempaa. Älyttömän hyvää molemmat!
Juustojen päälle tulee toinen kerros kesäkurpitsaviipaleita ja lopuksi vielä ripsutellaan juustoraastetta.


Koko komeus uuniin kahteen sataan asteeseen neljäksikymmeneksi minuutiksi ja herkku on valmis! Ihan heti ei kannata käydä hotkimaan, ettei kitalaki kärähdä.


Ohjetta voi soveltaa omien mieltymysten mukaan. Jossakin vaiheessa aion kokeilla jauhelihan korvaamista soijarouheella. Tänään unohdin laittaa jo valmiiksi silputut punasipulit jauhelihan joukkoon paistumaan, mutta sen sijaan ruoassa on nyt kokeen vuoksi kuivattuja suppilovahveroita. Pian maistetaan!

4 kommenttia:

 1. Vesi kielellä näitä sun postauksia saa lueskella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla :) Pitikö mennä haukkaamaan iltapalaa?

   Poista
  2. "Mullon aina nälkä ja koko ajan jano..."

   Poista
  3. Huomaan jumiutuneeni tässä kuussa kahteen aiheeseen: mustikat ja kesäkurpitsat. Mutta ne ovat elämäni sulostuttajat ja valot näin syksyisemmän sään saapuessa ja kesästä luopuessa. Samaa lajia taitaa olla tulossa vielä lisääkin, mutta kunhan päästään kunnolla syksyyn, niin pitänee keksiä ihan uusia aiheita. :)

   Poista