tiistai 20. toukokuuta 2014

Juhlavalmisteluja, osa 5: kukkia ja kuohuvaaEilisessä postauksessa suunnittelin tälle päivälle sään salliessa kesäkukkapäivää. Se taas juonsi juurensa siitä, että Agrimarket jo viime viikolla ilmoitteli Itukassa (paikallinen aviisi) tämän päivän teemastaan ja 15 % alennuksesta. Aamulla kuitenkin seitsemän seuduilla taivas mätti vettä. Mutta vain hetken aikaa ja jättipisaroilla. Sitten sää poutaantui muuttuakseen taas päivän mittaan hurjan helteiseksi.

Esikoisen kanssa säntäsimme kukkaostoksille kuin keskenkasvuiset karkkikauppaan jo aamukahdeksalta. Tai ei se esikoinen siellä intoillut... Minulla ei taaskaan ollut minkäänlaista selvää suunnitelmaa siitä, mitä kukkia ostaisin ja kuinka paljon (eikä tolkkua). Tosin vaaleanpunaista lumihiutaletta olin himoinnut terassin amppeleihin. Ostin muutaman noita ja pari näitä, tuotakin nappasin mukaan ja tätäkään ei voi jättää ostamatta... Valmiit amppelit, joissa oli rautalehteä, japaninkelloa ja valkoista lumihiutaletta, kosmoskukkia, uudenlaista markettaa, sitä pinkkiä lumihiutaletta, hervottoman isolehtinen muratti, tupakkaa (koriste), kerrottua japaninkelloa (?) ja pari pussia kesäkukkamultaa lastattiin lopulta auton uumeniin.

Koska arvelimme Alkon aukeavan vasta yhdeksältä, ja kello ei ollut vielä niin paljon, menimme aikaa tappamaan vielä Prisman puutarhamyymälään. Taas tuuletin rahapussia! Vastikkeeksi sain viinisuolaheinää, sitruunamelissaa, basilikaa, orvokkikuusikon, pikkuruusun ja romanttisen ja ihanan telineen amppelikukalle kotioven vierelle.

Alkossa asioimme juhlajuomat mielessä. Huuli pyöreänä pällistelimme kuohuviinivalikoimaa. Liian paljon vaihtoehtoja! Onneksi paikalle ennätti henkilökuntaa ja saimme pullolastin mukaan. Nyt on sitten lakkiaspäivän onnittelumalja-asia hoidossa!

Kotona alkoi vimmattu istuttaminen. Kävelin paahteessa edestakaisin pitkin  pihamaata... sisälle, varastoon, sisälle, terassille, autotalliin, sisälle, ja aina välillä kyykistelin purkkien vierellä nöyrästi. Varaston sisältöä mättelin nurmikolle, että siitä jotain tolkkua saisin...

 
Sen verran helle haukkasi tolkusta, että menin istuttamaan yhden porraspielen lumihiutaleista terassin vierelle tulleeseen istutukseen. Siis yksi puuttui! Polkaisin pyörällä toisessa puutarhaliikkeessä pikaisesti, että saisin hommat hoitoon saman päivän aikana. Savonpirkan lumihiutaleet eivät olleet ollenkaan yhtä mahtavia, mutta päätin ostaa taimen kuitenkin.

Saavissa kukat saivat imeä juuripaakkunsa täyteen vettä.

Pöriseviä apulaisia oli hetkessä paikalla, kun kukat pihaan saatiin...Onnettomuuksilta ei voitu välttyä :(

Lisää haavoittuneita


Ylioppilaan äidin kädet...Hitaasti kasvavat samettiruusut. Olen kehno kasvattaja...


Juhannusruusussa on jo näin isot nuput!
Tuomikin jo kukkii, mutta tässä on norjanangervon tyylinäyte.
 Savonpirkan vieressä on taloustukku Kerd, johon menin etsimään suojaruukkuja hortensioille. Löysinkin kivat, mutta... kotona ei ollutkaan sopivia muoviruukkuja! Huoh. Huomenna on taas sännättävä ostoksille, vaikka piti olla ikkunanpesupäivä!

Kukat on kuitenkin jo enimmäkseen istutettu. Iso riski, sillä vielä voi tulla kylmää. No, peittelen sitten... Mutta ensi viikolla ei ehdi kukkien kanssa puljata ja tietenkin haluan pihan kauniiksi juhlia ennen. Hoksasin kuitenkin, että nyt järjestin itselleni lisähommaa jokaiselle päivälle. Kun onhan noita istutuksia kasteltava ja hoidettava, että selviäisivät hengissä edes puolentoista viikon päähän!


Koko pitkä päivä auringossa - ja ettei ihminen ikinä opi! Kalpeanaamasta tuli punanahka kertaheitolla, niskasta eniten, mutta kyllä käsivarsienkin väri vaihtui.

Päivän päätteeksi istuin musiikkiopiston salissa kuuntelemassa lauluoppilaiden konserttia. Hienoa, upeaa, mahtavaa! Ja kaikkein parhaiten lauloi meidän kuopus! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti