keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Juhlavalmisteluja, osa 2: valinnan vaikeus



Olen aina tykännyt tehdä täytekakkuja. Nykyään kuitenkin tunnen itseni kermakakkuineni vanhanaikaiseksi ja toistaitoiseksi. Kaikenmaailman leivontablogit ja kakkukirjat pursuavat toinen toistaan upeampia luomuksia, jotka ovat ihan taideteoksia. Ja joiden koristeiden tekeminen vie enemmän aikaa kuin itse kakun...

Nyt pitäisi taas ylittää itsensä yksissä ylioppilasjuhlissa. Vieraita on kutsuttu 60 (+ oma väki), joten yhdellä kakulla ei pitkälle pötkitä. Ennen isoja pippaloita on vielä edessä äitienpäivä ja kuopuksen 17-vuotissyntymäpäivät. Äitienpäiväksi meillä ei ole koskaan kakkua leivottu. Yleensä aina tytöt ovat laulaneet kuoronsa äitienpäiväkonsertissa, jonka väliajalla on ollut tarjolla kakkua ja kahvia. Lisäksi oma äitini on tarjonnut onnittelijoilleen makeaa mahan täydeltä. Kakku kotonakin olisi ollut jo silkkaa liioittelua.

Ihan kuin olisin ottanut tämän kevään kakkuasiasta pikkuisen paineita. Mutta ei... hyvin suunniteltuhan on jo puoliksi tehty! Koko kevään olen satunnaisesti mietiskellyt lakkiasjuhlan menyytä. Nyt olen päässyt jo niin pitkälle, että lainasin kirjastosta kunnon kasan kakku- ja juhlakirjoja. Eiköhän näillä alkuun päästäne?

Läjästä löytyy Hellapoliisin eli Kati Jaakosen kirjat Kodin juhlakirja ja Suklaa- & keksiherkkuja, Kinuskikissan eli Sini Visan Kinuskikissa leipoo, Vaaleanpunaisen Nonparellin eli Caroline Mikkosen Kakut sekä Ulla Svenskin Suloiset suolaiset. Lisäksi esillä on viimeisimmän Talo & Koti -lehden kylkiäinen eli Kinuskikissan juhlat -lehtinen.






Leipoisinko mustaherukkakakun vai kuningatarkakun?


Vai kuitenkin suklaisen ruusukimpun? Tai  raparperiunelman?


Vai olisiko limejuustokakku raikkain vaihtoehto? Tai ilahtuisiko lakitettava eniten ylioppilaan yllätyksestä?


Vai tehdäänkö kuitenkin vadelmamoussekakku? Tai jospa viisain valinta olisikin pakastettava ananasjäätelökakku? Pitääkö tarjolla olla myös ylioppilaan pikkuleipiä? Ja ettei vain olisi liian yksinkertaista, niin suolaisetkin tarjottavat pitää pohtia. Lihamestarin härkäkakku voisi olla varteenotettava vaihtoehto...


Ettei valinta kävisi liian helpoksi, kaikki kevään aikakauslehdet pullistelevat toinen toistaan houkuttelevampia reseptejä. Mm. Pirkka-lehden mustaherukka-valkosuklaakakku on tyylikkyydessään upea ja makuyhdistelmiltään mmm - miellyttävä.

Mutta voi olla, että yksi kakku tehdään tyttären toiveen mukaisesti lakiksi. Joskin luulen, että ohjeesta otetaan opiksi vain ulkonäkö ja täytteeksi keksitään jotain muuta...

Aikaa on vielä. Voi olla, että se paras ohje on vielä löytymättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti