sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Perhesukat


Aikaa sitten ostin jollakin Tallinnan reissulla Karnaluksista useita keriä 6-säikeistä Step-lankaa. Kerät ovat kiltisti odottaneet vuoroaan. Nyt nappasin ensimmäiset kerät käyttöön ja tekaisin kahdesta kerästä kolmet sukat.

Ensin loin 60 silmukkaa, jaoin ne neljälle puikolle, 15 silmukkaa kullekin. Tein 17 kerrosta kierrejoustinta. Kierrejoustin neulotaan niin, että ensimmäisellä kerroksella neulotaan 1 nurin, 2 oikein, 1 nurin, kaksi oikein... kerroksen loppuun saakka. Toisella kerroksella neulotaan 1 nurin, nostetaan yksi silmukka neulomatta, neulotaan seuraavasta silmukasta yksi silmukka etureunasta ja toinen takareunasta ja vedetään neulomaton neulottujen yli ja jatketaan näin toistaen kerroksen loppuun.

Joustimen jälkeen sujuttelin silkkaa oikeaa niin pitkälti kuin tuntui hyvältä. Nilkkaan tein taas 17 kerrosta kierrejoustinta. Kantapää on vahvistettua neuletta. Eli neulon oikealla puolella vain joka toisen silmukan (neulomatta, neulotaan, neulomatta, neulotaan...) ja nurjalla neulotaan kaikki oikein.

Sukista tuli sen verran pienet, etten niitä omiin koipiini käy kiskomaan. Ehkä kokoa 37 tai 38. Lankakerästä jäi paljon jäljelle.



Koska samanlaisia keriä oli kaksi, otin seuraavaksi työn alle niistä sen toisen. Nyt halusin tehdä suuremmat sukat. Loin 72 silmukkaa ja jaoin ne puikoille, 18 kullekin. Kierrejoustinta tein aluksi 21 kerrosta ja taas mentiin... Oho! Yksi kerä ei riitäkään!


Onneksi ensimmäisistä sukista jäi paljon jäljelle!


Näitä sukkia neulottiin viikolla myös Pieksämäellä Savonsolmussa Itä-Suomen verkostoitumis- ja työhyvinvointipäivässä. Oli oikein antoisa koulutuspäivä eikä siellä ainakaan nälkä jäänyt. Oli tarjolla aamukahvia, lounasta (pääruoka jäi kuvaamatta) ja iltapäiväkahvia.






Toisista sukista tuli sitten isot. Ehkä kokoa 44 tai 45. Ja lankaa oli vielä jäljellä pieniä nyssäköitä. Vieläköhän niistä saisi vauvalle junasukat? Ei kun kokeilemaan!


300 grammasta lankaa syntyi kolmet sukat ja lankaa jäi jäljelle pieni nyssäkkä.



Ensimmäiset sukat sain tehdyksi hyvinkin identtisiksi.


Toisissa sukissa identtisyys ei onnistunut yhtä hyvin. Kärki ei ole samannäköinen ja kantapäissäkin on tarkasti katsoen eroa.



Junasukat tein sitten ihan tietoisesti villisti erinäköiset. Kovasti sumplimalla näistäkin olisi saanut kuta kuinkin samannäköiset, mutta pääteltäviä langanpätkiä olisi sitten ollut paljon enemmän, Nytkin nämä sukat on tehty erikokoisista nyssäköistä ja päättelemistä oli paljon enemmän kuin isoissa sukissa.


Sukat on kuvattu höyryttämättä, mutta oli niin kiirus saada postaus tehdyksi. Huomenna on jo huhtikuu ja aprillipäivä ja LOMA. Siksi join eilen töissä päiväkahvit pullan kanssa. Ihan lomafiiliksissä!


4 kommenttia:

  1. Herkulliset perhe-sukat:)
    (käyppäs lukemassa minun teatteri käyntini,kommelluksin:)
    Mukavaa alkanutta huhtikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin lukemassa teatterireissujuttusi. Johan oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Onneksi kaikki meni kuitenkin loppujen lopuksi hyvin, selvisit kommelluksista ja esitys oli mieleinen :)

      Poista
  2. Hyvää lomaa :)
    Ihana villasukkaperhe ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Lomaraportteja tulossa pikapuoliin :)

      Poista