lauantai 19. huhtikuuta 2014

Hommat hanskassa


Taas kerran nähtiin, kuinka paljon ihminen voikaan saada aikaiseksi, jos työ ei haittaa tekemistä! Vaikka nukuin kunnon yöunet ja heräilin myöhemmin kuin normaalisti, päivän saldo on plussalla reilusti!

Esikoinen kiirehti kesätyöpaikkaansa tekemään kahdeksan tunnin työpäivää kymmenen korvilla. Siinä vaiheessa olin jo käynnistänyt pyykkikoneen ja sipistellyt kotona paikkoja. Miehen kanssa hyppäsimme autoon ja kippasimme lapsen työmaalleen ja itse ajoimme hakemaan uudet olohuoneen kalusteet. Ne ovat tosin vielä paketissa, sillä entinen hyllykkö pitää ensin saada pois edestä.

Matkan varrella kävimme pyörähtämässä myös automarketissa, jossa oli lievästi sanottuna tungos. Kun edessä on pari kauppojen sulkupäivää, jokaisen on hamstrattava ruokatarviketta sun muuta ostosta kärrikaupalla. Kukahan ne ruoat oikeasti syö? Meillä oli ostoslistalla lähinnä leipomistarvikkeita ja ne löytyivätkin helposti. Paitsi liivatelehdet eivät meinanneet löytyä millään. Lopulta silmä sattui uudenlaiseen pakettiin - ihan silmän korkeudella!

Kotiin palattua heittelin ostokset kaappeihin ja saman tien piti jo rientää pihapuuhiin. Tänään oli mahtava kevätpäivä, lämmin ja aurinkoinen. Lankalauantain aherruksen lopputulos oli oikein mukava, olihan meitä puuhailemassakin kolme henkeä, kun kuopuskin innostui tulemaan avuksi ja ahersikin sydämensä kyllyydestä. Kukkapenkit on nyt siistitty ja piha on melkein kokonaan haravoitu. Haravointijätettä, kuolleita kasveja ja pensaiden oksia on lastattuna kuomulliseen peräkärriin niin paljon kuin sinne sopi. Kaikki pihan roskat eivät edes mahtuneet samaan lastiin.



Vielä riittää siivottavaa!

Paistaako päivä risukasaan?

Miljoona, miljoona miljoona sormustikukan alkua...

Narsissinalkuhan se sieltä pilkistää! Keijunkukat pitäisi kaivaa ylös ja istuttaa uudelleen.



Tämä on sellaista työtä, että työnsä tuloksen todella  näkee! Piha näyttää heti paljon paremmalta! Samalla tuli katsastettua kevään etenemistä. Silmut paisuvat silmissä ja pihlaja-angervon lehdet ovat jo avautumassa. Kasvimaalla puskee esiin raparperi kilpaa vuohenputken kanssa. Lehtikuusen kävyt ja neulaset aloittelevat kesäkautta.





Pyykitkin saatiin ulos kuivumaan ja raikastumaan. Kuopus ripusteli. Kuopus muuten teki tänään päiväruoankin, kun vanhemmat vain pihalla pakersivat. Kun tyttö oli niin ahkerasti ja hyvällä mielellä auttanut meitä kevään vastaanottamisessa, illalla siivosimme yhdessä neidin oman huoneen kuntoon. Jossakin välissä tyttö vielä huilatessaan tekaisi omenasta joutsenen noin vain suit sait telkkaria katsoessaan!



Täti taas huilasi päivän puuhista leipomalla illalla ennen saunaa keväisiä kuppikakkuja huomisia kahvivieraita varten. Kaupasta oli loppunut appelsiinituorejuusto, jota ohjeessa neuvottiin käyttämään kuorrutuksessa. Olen kokeillut luovasti nyt oman pään mukaan sitruunatuorejuustoa. Huomenna maistetaan ja sitten ollaan viisaampia. Siis siinä, että kannattiko sooloilla. Paistoin myös ihan uudenlaista täytekakkupohjaa maanantaita varten. Mutta siitä enemmän myöhemmin. ;)



1 kommentti: