tiistai 8. huhtikuuta 2014

Auringon keltaista


Ihminen muuttuu. Mielipiteet ja suosikit muuttuvat. Entisestä inhokista voi tulla uusi suosikki.

Keltainen ei ole koskaan ollut lempivärini. Pikemminkin päinvastoin. Keltaset kukat - huh, puistatus!
Koko nurmikon valtaavat voikukat ovat olleet inhokkilistalla ykkösenä ja kaikki muut keltaiset kukat sulassa sovussa seuraavana samalla listalla. Paitsi leskenlehdet! Niistä olen aina tykännyt hullun lailla ja ensimmäiset pikkuauringot tien varrella ovat saaneet pilvisempäänkin kevätpäivään satumaista säihkettä.

Luin jostain, että japanilaiset turistit olivat ihailleet suunnattomasti keltaisena lainehtivia kukkapeltoja ja olivat kyselleet oppaalta, mistä kukasta mahtaa olla kysymys. Opas oli ollut ihmeissään, kun ei meinannut ymmärtää, mistä matkailijat puhuivat. Vielä enemmän ihmeissään hän oli, kun kävi selväksi, että aasialaiset olivat innostuneet voikukista.

Se avasi minunkin silmäni ja aloin katsella tuota kaikkialle levittäytyvää rikkaruohoa uusin silmin. Kaunishan se on, ei sitä käy kieltäminen. Vaan ei sen tarvitsisi meidän nurmikolla rehottaa! Ja jos nyt vielä kukkisikin, ne hahtuvapallot eivät ole kaunista katseltavaa... tai ovatpas,  tarkemmin tarkasteltuna. Mutta murheellinen on näky kotipihan numikosta, joka miltei peittyy voikukkahahtuvapalloihin. Jos voikukka suostuisi pysyttelemään rajatulla alueella kukkapenkissä, siitä voisi tulla hyvinkin suosittu puutarhakasvi. Mutta eipä sen vapautta voi kahlita.

Leskenlehtien ja voikukkien jälkeen muutkin keltaiset kukat ovat alkaneet näyttää aina vaan paremmilta. Ja eilen oli ihan pakko ostaa Tokmannilta pari auringonkeltaista krysanteemia, sillä kotona jo odotteli ontelokuteesta virkattu ruukunsuojus...



Kudetta riitti vielä pieneen ruukkuun tai koriin, mutta sepä ei ollutkaan tarpeeksi suuri toiselle krysanteemille. Mutta täti höperehti jo pääsiäisen lähestymistä muutenkin kuin ostamalla keltaisia kukkasia. Eilen ostin kennollisen suklaamunia, joten niille tuo pienempi virkattu kori passasi mainiosti. Paitsi etteivät kaikki munat mahtuneet... tekisikö siis isomman korin vai söisikö munat parempiin suihin? Pääsiäisen visaisin pähkinä!



1 kommentti:

  1. Ihanat kukat ja korit! Ja mitä tulee Kindereihin... yksi kennollinen on jo pistetty parempiin suihin ihan vain pääsiäisen tuloa odotellessa :)

    VastaaPoista