sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Veski

Vessa, veski, WC, hyyskä, huussi, toiletti, puusee, hotelli Helpotus, paikka, jossa kuninkaatkin käyvät yksin... Hyvällä lapsella on monta nimeä.

Viime aikona olen alkanut katsella kotiamme kriittisin silmin. Tekisi mieli saada uusia kuvioita ja pistää uudistuksen tuulet puhaltelemaan. Kuten jo aiemmin kerroin, kävin pari viikkoa sitten yllätysostoksilla Carlssonin hullun halvoilla päivillä. Sieltä tarttui mukaan uudistusta vessaan.

Jo jonkin aikaa olen ollut ylen kyllästynyt muovisiin hammasmukeihin. Vaivihkaa päänuppiini hiipi ajatus, että hankkisin aamu- ja iltatoimia ilahduttamaan toisenlaiset kupposet. Posliinisista olin haaveillut, mutta kun Carlssonin tavarataivaassa bongasin värikkäät lasit, tiesin löytäneeni uudet elämän sulostuttajat!

Ennen...

... ja jälkeen!


Korvakorujen säilytysongelman ratkaisin jo aikapäiviä sitten ripustamalla riippukorvikset postikorttitelineeseen, jonka ostin Suomalaisesta kirjakaupasta. Kassaneidin ilme oli näkemisen arvoinen, kun ostettuani kapistuksen, kysyin, että mikähän sen oikea käyttötarkoitus mahtaa olla... :D Kerroin toki sitten, että itse aioin ripustaa siihen korvikseni ja saada ne siis samalla paremmin käyttöön. Teline ripustettiin vessan seinälle, joten siitä on näppärää napata sopivat korvikset päivän piristeeksi ja ripustaa ne taas illalla paikoilleen.




Tuon telineen käyttöönoton jälkeen nappikorviksien käyttö on romahtanut. En jaksa enkä viitsi etsiä nappikorvakoruja, kun nuo roikottimet ovat niin näppärästi saatavilla.

Ajan kuluessa aloin kaivata myös kaulakoruille ja riipuksille yhtä näppärää säilytysratkaisua. Tänä keväänä yhdellä ruokaostosreissulla Prismassa sitten sattui silmiini mainio sydämellinen riipusteline!



Kun korut oli ripusteltu seinille, vanhat pyyhenaulakot alkoivat näyttää todella tylsiltä. Tuumailin, että ostan uudet naulakot heti, kun sopivat löytyvät. Ja Carlssonilta ne nyt löytyivät!

Ennen...

... ja jälkeen!




Nyt haaveilen uudesta lääkekaapista... Sellaisesta ikään kuin retrohenkisestä, jossa olisi pyöristetyt kulmat ja vähän reilummin tilaa, kuin nykyisessä tylsässä ja perinteisessä kotiapteekissa. Ja uusi mattokin pitäisi varmaan virkata... Eli ei ole veski vielä täysin uudessa kuosissaan!

Lopuksi ostosraportti hullujen päivien siivoussetistä: ostohuumassa hankin kotiin uuden kannellisen sankon, jonka sisällä oli siivousliinaa vähän joka lähtöön. Sankon meinasin laittaa keittiön roskalaatikkoon uudeksi kompostisangoksi, mutta ei se mokoma mahtunut laatikkoon korkeudestaan! Ja vaikka meillä nyt on reilusti uusia siivousliinoja, ei meillä silti ole tavanomaista siistimpää. Pikemminkin päinvastoin, sillä kevätaurinko paljastaa armottomasti talven laiminlyönnit...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti