sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Pullapäivä ja sämpyläsunnuntai



Tänään on laskiaissunnuntai ja jauhopeukaloa syyhytti heti aamusta. Liukumäen laskeminen ei ollut ohjelmassa. Ei olisi ollut sittenkään, vaikka olisi ollut enemmän lunta. Päädyinkin juhlistamaan laskiaista tekemällä litran sämpylätaikinan ja puolen litran pullataikinan.

Ensin alustin sämpylätaikinan. Tällä kertaa perusainesten (vesi, hiiva, suola, öljy ja vehnäjauhot) lisäksi piilotin taikinaan perunamuusin lopun, neljän viljan hiutaleita, siirappia ja rouheisia sämpyläjauhoja. Taikinasta tuli taas hiukan liian löysä ja luulin jo, ettei leipomisesta olisi tullut mitään vaan olisi pitänyt vain mättää taikina kökkösinä pellille. Sinnikkyys kuitenkin kannatti ja sain pyöriteltyä sämpylöistä pyöreitä.






Puolen litran pullataikina oli taas ihan leikkitaikina, kun sen alustaminen oli niin helppoa ja sukkelaa. Siitäkin tein tällä erää pelkkiä pyöreitä pullapalloja raesokerilla koristeltuna. Niistä tulee laskiaispullia, väliin mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Nam!



 Kermavaahdon olisi tietysti voinut pursottaa pursottimella kauniiksi ja koristeelliseksi. Olin vähän laiska enkä viitsinyt kaivaa pursotinta esille (ja ajattelin sen pesemisvaivaakin) vaan lapoin vaahdon lusikalla kasoiksi vain. Ihan yhtä hyvää tuli kuin pursottamalla, muttei yhtä herkullista silmän ruokaa.



3 kommenttia:

  1. Sinulle leipominen on terapiaa ja helppoa, minulle se on pakkopullaa. Mutta tänä vuonna minäkin sain laskiaispullat aikaan ;)

    http://365kuppiakahvia.blogspot.fi/2014/03/60kuppi.html sekä seuraava kuppi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienot ja kunnon pullat olet saanut aikaan, vaikket olekaan harjoitellut yhtä paljon kuin minä. Taidat siis olla luonnolahjakkuus!
      Kävin kurkkimassa blogiasi muutenkin.... tosi kivoja kuvia ja kiinnostavia aiheita. Lueskelen myöhemmin lisääkin juttujasi :)

      Poista
  2. Tervetuloa seuraani, tarjoan mielelläni kupposen kahvia!!!
    Lahjoistani en tiedä ja kamerakin on pokkari, mutta TYKKÄÄN kuvata, haastaa itseäni ja ehkä joskus vielä OSAAN leipoa, virkata yms. Esikoinen ja Kuopuskin kummastelevat, että mikä muhun on mennyt, kun leikkelen lehdistä reseptejä ja istuttelen pelargonien taimia...

    VastaaPoista