sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Adventin askareita


Pikku hiljaa alkaa tätikin herätä siihen todellisuuteen, että joulu on ihan nurkan takana. Kääk! Poro myöhässä ja lahjat hankkimatta!

Ennen olin jouluasioissa hyvinkin ajoissa ja lahjat odottivat paketoituina jo ennen kuin yhden yhtä  joulukalenterin luukkua oli avattu. Lahjojen miettiminen, hankkiminen ja paketoiminen oli melkein parasta mitä täti tiesi. Se oli silloin kun olin nuori ja naivi. Uskoin, että ihan oikeasti joku ilahtuu antamastani lahjasta, jota olin miettinyt lahjan saajaa ajatellen.

Nykyään kyynisyys on valitettavasti vallannut alaa. Kaikilla on kaikkea, tai jos ei ole, se hankitaan tai sitä ei oikeasti tarvitakaan. Jokaisessa huushollissa on tavaraa liiaksi. Raha ja lahjakortit ovat toivotuinta paketin täytettä. MUTTA KUN SIINÄ MENEE SE KEKSIMISEN ILO!!! Toisaalta ei ole järkeä tuhlata varoja sellaiseen, millä ei saajalle ole merkitystä. Jos lahja on turha roina, joka hautautuu kaapin perukoille, on menty metsään ja pahasti.

Tästä kaikesta huolimatta olen jo muutaman lahjan hankkinut ja paketoinut. Huomenna lähtee ensimmäiset postiin, sillä vielä huomisen on voimassa postin loistotarjous, paketin hinta on vain viisi euroa. Saajalle lahjukset saapuvat suotta liian aikaisin, mutta en nyt jaksa siitä huolestua.


Joulukortitkin on melkein valmiiksi kirjoitettu. Postimerkkejä niihin vain olin ostanut liian vähän. Onneksi niitä saa huomenna lisää!


Adventin aika voi olla myös pikkujouluaikaa. Huonona harrastajana tädillä ei harrastuspiirien tai muiden kissanristiäisten pikkujouluja ole. Työnantajakaan ei meille juhlaa järjestä. Mutta mepä järjestimmekin itse! Pieni joukko työkamuja kokoontui tänään saman pöydän ääreen Kahvila Saimaan. Ihan itse sai herkkunsa vitriinistä valita ja minähän pidin puoleni!

Kotona kokeilin ihmejuomaa pussista, jonka kiikutin Saksan maalta kotikonnuille. Maistui makealta kaakaolta! Juoman kaveriksi nappasin paketista pipariparin ja mielessä kävi pyörimään hassu höpötys "Hei paappa Ripa pari raparperii ja pari rapeeta piparii eri paperiin".

Ja kynttilöitä! Niitähän poltellaan nyt, kun pimeys pyörii nurkissa.
8 kommenttia:

 1. Ihanat herkut siellä kahvilassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siellä on! Ja tilakin on vanhassa ja tunnelmallisessa talossa, joten oikein mainio paikka. :)

   Poista
 2. Miksi olit muka naiivi kun uskoit ihmisten tykkäävän lahjoistaan? Mie ainaki oon tykänny lahjoista aina hirmusesti ja sie ossaat ostaa just oikeenlaisia juttuja mistä tulee ihan sataprosenttisen aidosti hyvä fiilis ja iloinen mieli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm... omille lapsille on helppo ostaa täsmälahjoja, varsinkin kun on kattavat toivelistat käytössä ;) Ajattelin tuossa ihan muita ihmisiä kuin tätä lähiperhettä. Ja voi olla, että olin vähän epäreilu...
   Sinä, rakas lapsoseni, olet kyllä aina osannut iloisin ja kiitollisin mielin vastaanottaa saamasi lahjat. <3

   Poista
 3. Kiitos muuten tuosta korttikuvan alanurkassa näkyvästä kanakortista, piristi kivasti päivää! :) Onhan siitä jo muutama päivä kun posti sen toi, mutta kun näin sen tuolla niin muistin tulla kiittämään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Mukavaa että kortti on päässyt turvallisesti perille! :)

   Poista
 4. Nythän mä vasta hokasin: tuossahan on mun pakettini :) Ja voin taata, että ei mene kaapin perukoille!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle olikin jotenkin vaivatonta keksiä sellaista, jolle arvelin olevan käyttöä :) Ja voit uskoa, että minulla oli hyvä mieli pakettiasi kootessa ja suunnitellessa. Kuten jo Essille aiemmin kommentoin, tämä blogiteksti oli oikeastaan epäreilu. Kyllä ihmiset oikeasti ovat paketeistaan ilahtuneet... ainakin yleensä. :)

   Poista