maanantai 29. kesäkuuta 2020

Villasukkarakkautta

Pitkin kevättä on Kotosen tädin neulepuikoilta pudonnut neuleita, lähinnä sukkia. Blogiin saakka tekeleet eivät ole päässeet, koska kuvaaminen on tökkinyt. Olisin halunnut kuvata valmiit työt jonkun jalassa tai kädessä, mutta sopivaa kuvaussessioaikaa ei ole tullut vastaan. Yritän nyt skarpata ja saada kuviin vähitellen kevään tuotokset, vaikka sitten ihan vain ilman mallijalkoja.

Ensin esittelyyn pääsevät ihanat JonSukat, vaikka nämä eivät todellakaan ole ensimmäisenä valmistuneita. Mutta ovatpa ensimmäiset, joista on kuvat otettuna.

Koko juttu lähti siitä, että lainasin kirjastosta kovasti varatun Jonna Nordströmin kirjan Villasukkarakkautta JonSukat. Kirjan laina-aika oli jonotuksen vuoksi vain kaksi viikkoa ja luulin, että ehtisin vain ihastella malleja. Mutta sitten tuli korona, kirjastot suljettiin, samoin palautusluukut. Yhtäkkiä kirjallani olikin laina-aikaa yli kaksi kuukautta! Eli oiva tilaisuus testata näitä simppeleitä, mutta kiehtovia malleja. Aika moni ohje meni testiin... Syntyi kahdeksat sukat, oho.


Kaikki nämä sukat on neulottu Novitan Seitsemän veljestä -langasta, koska sitä sattui kotoa löytymään monessa värissä. Ensimmäisenä tein SikSakkia JonSukat omaan jalkaan. Ne onnistuivat niin hyvin, että siitä innostuneena en meinannut malttaa ollenkaan lopettaa.


Seuraavaksi testiin pääsi RaitalankaJonit ja tähän malliin rakastuin niin, että tein samalla kaavalla neljät sukat. Ensimmäisenä valmistuivat oikealla olevat sukat. Halusin kokeilla ohjetta myös kahdella värillä tehtynä, valmiit sukat ovat kuvassa vasemmalla.


Halusin kokeilla RaitalankaJoneja myös Marttaraita-langasta tehtynä ja tämän langan ostin. Myös mustaa ja valkoista lankaa jouduin ostamaan lisää. Aika vänkää miten erinäköiseltä samat sukat näyttävät erivärisellä pohjavärillä.


Kinket oli myös mukava ohje. Siitä on olemassa ohje myös näkövammaisia neulojia varten ja sukat on nimetty kirjan tekijän näkövammaisen tädin mukaan.


Jonskit olivatkin edellisten jälkeen tosi helppo nakki, sillä varsi oli lyhyempi ja kirjoneuletta oli tosi vähän.


Viimeisenä tein kuopusta ajatellen vielä JonMarit.


JonMarit sain kuvattua myös kuopuksen jaloissa. Aika kivat tuli, kun oli niin hieno ohje!Lisää kevään neuleita tulossa esittelyyn tässä kesähelteillä heti, kun saan ne kuvattua ja jutut kirjoitettua. Ei niinkään siksi, että ketään kiinnostaisi, mutta enemmänkin siksi, että enhän minä muuten kohta enää muista, mitä kaikkea on tullut neulotuksi.

4 kommenttia:

  1. Voi kun ovat ihania, ja sie taitava ♥ Ja hei, jos vielä tarviit joskus sukkamallia niin jalkani ilmoittautuvat vapaaehtoisiksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, Kiitos jaloillesi ja sinulle myös :) Siitähän olikin jo puhetta, mutta en vain saanut aikaiseksi kysellä sopivaa ajankohtaa :)

      Poista