sunnuntai 28. kesäkuuta 2020

Pihapäivitys 2


Edellisestä pihapäivityksestä on muutama viikko ja siinä ajassa pihalla on tapahtunut kasvuräjähdys. Mutta ensin kuitenkin kuvissa pikku kurre, joka yhtenä aamuna temmelsi terassillamme niin, etten meinannut malttaa töihin lähteä, kun piti pienen puuhia seurata. Sen verran vikkelä kaveri oli, että moni kuva meni pieleen siksi että tarkennus osui ihan muualle kuin piti tai vipeltäjästä jäi kuvaan vain häntäkarvat...


Etsi orava!



Pörriäisten pelastamiseksi osa pihastamme on tarkoitus muuttaa niityksi. Hyvällä mallilla ollaan, kukkia on hurjasti! Voi jos vielä kissankelloja tänne ilmaantuisi.. Pitäisiköhän ihan kylvää siemeniä?






Kasvilavoissa perunat kasvattavat ainakin varsia, samoin punasipulit. Kesäkurpitsat ovat taas kasvaneet vauhdilla ja pieniä kurpitsan alkuja on jo monta. Tuleekohan ylitarjontaa? Auringonkukat ovat nousseet taimelle, mutta vankistuvat verkkaan. Noinkohan ehtivät kukkia ennen syyskylmiä?

Harmi, että nappasin kuvan juuri sen jälkeen, kun olin suihkuttanut kasvutoille vettä korville. Varret ovat sen takia vähän pitkin pituuttaan.


Talvikurpitsa on myös lähtenyt terhakasti kasvuun... Taimessahan oli vain ensimmäiset sirkkalehdet, kun sen tähän paikalleen tökkäsin.


Avomaankurkkujen taimet pötköttelevät pitkin pituuttaan, nekin siis kastelun jäljiltä. Kuudesta taimesta neljä on elossa. En tiedä, mikä niille kahdelle tuli... Toisen söi kai joku tuholainen ja toinen vain katosi. Ehkä sekin tuli syödyksi.


Tolvanniemen puutarhalta ostetut amppelit ovat kasvaneet isoiksi ja upeiksi. Terassin amppeleita en nyt kuvannut, mutta tämä ulko-oven vieressä kasvava on näin hieno!



Kosmoskukan kanssa samassa purkissa kasvavat lumihiutaleet ovat kärsineet kuivuudesta. Kosmoskukka ei näytä olevan siitä moksiskaan.





Nyt on saatu nauttia upeista kesäsäistä. Siksi on mukavaa, että pihalla riittää katseltavaa (ja kasteltavaa) silmäniloksi.

2 kommenttia:

  1. Tuo teidän niitty on jo nyt aivan ihana ❤️ Kyllä pörriäisten ja päiväperhosten kelpaa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ainakin tykkään :) toivottavasti myös pörriäiset :)

      Poista