perjantai 12. kesäkuuta 2020

Pihapäivitys 1


Viime lauantaina (6.6.) hortoilin pihallamme kameran kanssa ikuistamassa tiluksien tilannetta. Keskenhän se homma jäi, kun pinkaisin välillä muihin puuhiin, mutta tässä nyt vähän kuvia Kotosen pihalta alkukesällä.

Voikukat kukoistavat ja voivat hyvin. Ruohonleikkurin edessä ne nöyrtyvät ja heittäytyvät maahan pitkälleen. Kun kone on pistetty paikoilleen, voikukkakasvusto napottaa taas nurmella iloisena pystypäin. Huoh. Kukkahan on oikeastaan tosi nätti, että koska emme voi voittaa taistelua, ryhtykäämme pitämään tästä nurmikon valloittajasta.

Kasvimaa ja muut istutukset on tehty. Oranssi talvikurpitsa sai juurelleen muhevaa multaa kompostorista kohopenkiksi. Pieni on taimi vielä, mutta toivottavasti kesän mittaan tapahtuu kovasti kasvua.


Kurpitsan vieressä avomaankurkut on istutettu lavaan tuomen ja pajupuun alle, punaherukkapensaan välittömään läheisyyteen. Surkeilta taimet vielä näyttävät.



Lähellä kurpitsa- ja kurkkupenkkiä on keskeneräinen kivikkokasvipenkkini. Koska täti ei saa penkkiin elämää, luonto auttaa. sinne on levinnyt ihanasti ahomansikkaa.


Punaherukka kukkii kovasti. Saa nähdä onnistuuko marjasato.


Kasvimaalle virittelimme tänä vuonna kasvilavat. Harson alla kasvaa perunaa ja punasipulia. Lavan viereen on kylvetty auringonkukkia ja mustan muovin alla kohopenkissa kasvuaan aloittelevat kesäkurpitsat.


Kasvimaan nurkassa röyhistelee raparperi.


Jo kukkivat omenapuut! Ikivanha ja sammaloitunut pieni puumme ei ole silmänilo, mutta se tekee hirmuisen hyviä hillo-omenia. Kukkiessaan vanhakin näyttää suloiselta.


Kuvasin omenankukkia niin vanhasta puusta kuin Vuokostakin. Enkä tiedä mikä kuva on mistäkin. Vaan onko sillä väliäkään?










Luumupuu jo lopettelee kukintaansa.



Kukkapenkissä näyttää toistaiseksi harvalta. Istutin sinne Facebookin kirppisryhmän vaihdossa saamani samettiruusut ja tupakan.


Kultatyräkki aloittelee kukintaansa, mutta muhkeat lehdet kasvattaneet unikot eivät taida viitsiä kukkia ollenkaan.


Haavan alle risukorin sisään piilotettuun muoviastiaan istutin tämän hienon kukan, jonka nimeä en nyt millään saa päähäni... Ai niin, se on Daalia! Kasvimaassa talvehtinutta lankaköynnöstä istutin viereen, mutta saa nähdä jaksaako se lähteä kunnolla kasvuun.


Rapun pieleen pistin risukahvikuppiin Tolvanniemestä ostetun lumihiutaleamppelin (ilman amppelinkannattimia) ja kun istutuksessa oli sopivasti tilaa, ostin Prismasta samaan pottiin yhden kesäkkukkasuosikkini eli kosmoskukan. On muuten tämän kesän suosikkijuttuni tämä yhdistelmä! Kunhan vielä kosmoskukka pääsee kukinnassa vauhtiin, niin istun varmaan kaiket illat istutusta ihailemassa...



Oven vierellä amppelissa kukintaansa käynnistelee persikan värinen miljoonakello. Olisi siihenkin pitänyt ostaa tuota vahvaa pinkkiä, mutta turha sitä nyt on enää harmitella.


Siinäpä tämän kesän ensimmäinen puutarhakooste. Lisää seuraa myöhemmin. Jos en vallan laiskistu.

4 kommenttia:

  1. Kukkia, kukkia, kukkia ❤️ Kyllä on ihanaa aikaa! Ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät, niin syksyllä korjaat runsasta satoa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekemisissäni on enemmän yritystä kuin osaamista. Hyvällä tuurilla sitten joku onnistuukin. Onneksi näissä puuhissa ei ole elanto kiinni :D

      Poista
  2. Kauniita kukkia, ihania asetelmia, pihapuuhia ja tekemisen makua <3 Tämä on niin ihanaa aikaa! Aurinkoisia kesäpäiviä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä antaa nyt parastaan ja ihan kaikkialla kukkii. Mukavaa :)

      Kiitos, aurinkoa sinullekin! :)

      Poista