torstai 11. huhtikuuta 2019

Taikatalvi muumien kanssa


Orinoron rotko on Leppävirralla ja tänä talvena Leppävirralta löytyy myös muumimaista jäätaidetta. Vesileppiksen alla maan uumenissa on luola, jossa jääveistokset kertovat Taikatalvi-tarinan. Luonnossa patikoinnin jälkeen sinne halusin ja sinne pääsin.



Hieman hämmentävää oli, kun lippujen oston jälkeen saimme aulan vastaanotosta ohjeen astua hissiin ja matkustaa kerrokseen -2. Ihan kuin olisimme siirtymässä johonkin toiseen ulottuvuuteen...  Ja niin kävikin!



Astuttuamme valtavaan halliin henkäisimme ihastuksesta ja hyytävästä kylmyydestä. Olimme liikkeellä jo vallan keväisissä vetimissä ja jääluolan ilmasto pääsi yllättämään. Sinänsä hölmöä, olisihan sitä pitänyt älytä, että jääluolassa on pakkasta.


Muuta en oikein osaa sanoa kuin että oli hieno paikka! Vaihtuvat värivalot loivat salaperäistä tunnelmaa ja samakin veistos muuttui toisen näköiseksi väristä riippuen. Kuvat kertokoon puolestaan.





































En oikein muista, kuinka Taikatalven tarina menikään. Luolastossa oli niin kylmä, etten tarennut lukea tarinanpätkiä, vaikka niitä oli siellä oivasti tarjolla. Pitänee lainata kirja kirjastosta ja vähän kerrata... Samalla voi muistella näitä upeita jääveistoksia.

2 kommenttia: