maanantai 8. huhtikuuta 2019

Elokuvaelämyksiä


Tiistaina palasin Helsingin reissulta kotiin jo iltapäivällä. Hetken hengähdin kotona ja olin taas menossa. Tällä kertaa kohti elokuvateatteri-Killaa ja iltapäivän matineanäytöstä. Matkalla ihastelin joutsenperhettä jään reunalla. Kuvassa ne näkyvät tosi hyvin... nuo pienet vaaleat möykyt tuolla jään reunalla...

Matineassa esitettiin tällä kertaa elokua Stan & Ollie, eli Ohukaisen ja Paksukaisen "mitä-sitten-tapahtuikaan" -tarina. Koska ajatus näistä hassuista miehistä mustavalkoisissa elokuvissa toi nostalgisesti mieleen lapsuuden katseluhetket, halusin nähdä tämän elokuvan.


Elokuva oli tietenkin jotain muuta kuin hassunhauskaa hupailua nostalgisessa hengessä.


Keskiviikkona oli jälleen leffapäivä. Sedän kanssa kävimme ensimmäistä kertaa upouudessa Kuvalinnassa. Olikin muuten hieno paikka! Harmi, että olimme liikkeellä niin tiukalla aikataululla, ettei miljöön kuvaamiselle ollut aikaa. Mutta sehän tietää sitä, että on hyvä syy mennä Kuvalinnaan uudelleen!


Keskiviikon elokuvaelämys oli 4 Oscaria pokannut Bohemian Rhapsody. (Kunnon kuvaa en teatterin hämäryydessä saanut)


Jotenkin jännästi nämä kaksi täysin erilaista elokuvaa käsitteli samoja teemoja: kuuluisuutta, menestystä, ystävyyttä, luottamusta ja rakkautta. Tiistain elokuvassa oli mukana myös ihmisen ikääntyminen ja vanheneminen - myös kuuluisuudet sairastuvat, heikkenevät ja joutuvat luopumaan rakastamastaan työstä. Tosin myös Bohemian Rhapsodyssä mukaan tuli vakava sairaus ja lopulta myös kuolema.

Kannatti käydä!

2 kommenttia: