torstai 27. joulukuuta 2018

Tapaninulkoilu


Onni on valkoinen joulu. Vielä suurempi onni on lapset kotona ja yhteinen ulkoilu talvisäässä. Että sitä lunta muuten tulikin joulunpyhien aikaan!


Tapaninpäivän koiralenkille sonnustautui lisäkseni molemmat tytöt. Koska maisema oli kuin sadusta, nappasimme kamerat mukaan. Sankasti sateli lunta vielä lenkkimme aikanakin, joten vaikka elimme keskipäivää, talviajan sininen hämärä häälyi maiseman yllä.





"Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki" runoili jo Hellaakoski aikoinaan. Siksi mekin suunnistimme auratuilta kaduilta metsän siimekseen hankeen kahlailemaan. Kinoksen yli loikkinut esikoinen pyllähti hankeen ja vanhempi koira heti kiirehti tarkistamaan, onko kaikkii hyvin. Ihana karvakaveri!




Jotenkin hämmentävää oli ajatella, että olimme ihan kaupunkikeskustan välittömässä läheisyydessä, mutta silti ihan metsän keskellä lumisessa hiljaisuudessa. Aika autuasta!








Koirat taas nauttivat elämästään. Talvi on näille paksuturkkisille viilettäjille mukavaa aikaa.











Lopulta pelmahdimme rantaan ja virran keskellä nökötti huurteinen Olavinlinna. Aika hieno!





Se oli sellainen Tapaninpäivän ulkoilu ja sellainen winter wonderland. Suomen rikkauksia.

6 kommenttia:

  1. Lunta saimme ja mies joutui lanaamaan, mutta ei se häntä tainnut häiritä. Maisema on todellakin talven ihmemaa ja paras joulukoriste.
    Mukavaa päättyvää vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumitöihin täälläkin jouduttiin, mutta lumikolalla ja lumentyöntimellä selvittiin. Kiva kun on lunta, on heti paljoin valoisampaa :)

      Hyvää loppuvuotta ja onnellista uutta alkavaa sinnekin! :)

      Poista
  2. Kylläpä siellä satoikin lunta ❤ Täällä oli viime yönä ja tänään semmonen tuuli, että puista putosi melkein kaikki lumet... Mutta oli valkea joulu ❤ Ja teillä mukavat ulkoilut ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeen paljon tuota lunta nyt onkin. Mutta tykkään! <3 Eiköhän sitä vielä vähän riitä teillekin sinne Jyväskylän suuntaan... Lähetänkö tulemaan?

      Poista
  3. Ihanat maisemat,kuin joulukortista!
    Onpa kaunis tuo Olavinlinna!
    Satumaisen kaunis!
    Ihania välipäiviä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maisemia olen todella viime päivät katsellut ihaillen. Talvi <3

      Töiden merkeissä on täällä välipäiviä vietetty, tänäänkin olin töissä. Mutta huomenna on vapaata :)

      Mukavaa vuodenvaihdetta!

      Poista