tiistai 13. marraskuuta 2018

Tintit


Talviajan mukavia touhuja on seurailla lintujen pyrähtelyä ruokintapaikoilla. Viime talvet lintulauta on meillä  roikkunut pihan vaahterassa, johon venkoilemalla näkee keittiönikkunasta, mutta hankalaa se on. Siksi en voinut vastustaa kiusausta, kun viime viikolla näin kaupassa pienen ja soman pikkumökin, jonka voisi ripustaa terassin räystään alle. Ostettiin mökkiin lisäksi linnuille herkuksi ihan gourmet-tasoista nokittavaa.


Hetkinen meni ennen kuin tirpat uskaltautuivat lähestyä uutta mökkiä, mutta loppujen lopuksi melko pian ensimmäinen rohkelikko jo nokki murskattuja pähkinöitä ja kuorittuja auringonkukansiemeniä.


Kun asetuin kameran kanssa keittiön ikkunan taakse, linnut pakenivat paikalta. Mutta hyvä ruoka houkutti enemmän kuin kameran raksahdukset pelottivat.


Ruokailijat olivat enimmäksen talitinttejä, mutta ainakin yksi nälkäinen sinitiainenkin löysi uuden ruokintapaikan.







Kiiltävä mökin seinä toimi hyvin peilinäkin.








Talitinttien ahkerointia oli kiva katsella, mutta äkkiä bongasin pihapensaassa toisen näköisen ja paljon aremman linnun. Pikkuvarpunen siellä mietti, josko uskaltautuisi herkkupöytään.


Kamerani ei kykene tallentamaan siipien nopeaa liikettä, joten pikkuvarpusen kuvat ovat huonoja. Kovasti mökki varpusta kiinnosti ja lopulta se uskaltautui murkinalle.






Näin sain itselleni elävän television talven ratoksi. Mukavaa.

4 kommenttia:

  1. Ompas soma mökki.lintuilla:)
    Olen samaa mieltä mukavaa katseltavaa ja seurattavaa:)lintulautojen vieraat!!
    ....voittaa tv,mennen tullen:))
    Minulla 4 ruokinta/jyvä/pähkinä automaattia:) yksi tosi iso ,tehty kaapelikelasta,siihen menee 10kg kerrallaan auringon kukan siemeniä.:)
    ...mutta kun on paljon ihania lintuja,tulee havukka /varpus-haukka,loinen valmiiseen katettuun pöytään,kerran sain huitastua sitä katuharjalla,säikähti,ei osunut.mokoma,rosvo,:( sanon minä:))
    (kaisse luonnon kiertokulkuun kuuluu,vaab ei minun pihalle,kiertäköön kaukaa jatkossa,punasen ison mökin:)
    Mukavaa viikkoa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petolinnut ja lintuja vaanivat kotikissat pysykööt loitolla lintujen ruokintapaikoilta! Ihan laitonta hyökätä ruokailijoiden kimppuun.

      Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  2. Kiva kanava sun telkkarissasi! Kyllä kelpaa katsella. Ei tuu uusintoja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo :) Mut jos unohtaa ladata mökin, näyttelijät siirtyvät muualle :D

      Poista