lauantai 12. tammikuuta 2019

Aleostoksia

Viime viikonloppuna minulla ei ollut töitä, mutta sedällä oli yövuorot. Sehän tarkoitti sitä, että hän nukkui päivällä ja minun piti olla hiljaa... Parhaiten olisin hiljaa olemalla poissa kotoa, joten päätin lähteä katsastamaan alennusmyynnit. Asiakaspalvelutyössä vaatteiden on oltava siistit ja jotain uutta siis voisin hankkia. Jotain löysinkin.


Ajoin bussilla kaupungin toisella laidalle ja lähdin sieltä kävelemään kotiin päin. Ensin kävin Citymarketissa ja kävelin sieltä pois huonekaluliike Askon läpi. Virhe! Mutta siitä lisää myöhemmin.

Cittarilta menin kirpparille, josta ei löytynyt mitään. Sitten kiersin Sokoksen, H&M:n, KappAhlin, Lindexin ja Suomalaisen kirjakaupan alemyynnit. Ihan viimeiseksi suunnistin vielä Taito Shopiin. Jotain löytyi!


Citymarketista ostin saunaan uusia pyllynalusia, kaksi aina paketissaan ja  maksoin niistä 3 €/paketti. Uusia piti hankkia, sillä vahat pefletit ostin muinoin kirpparilta, kun ostimme omakotitalon, jossa oli saunakin. Nuo kirppislöydöt ovat jatkuvasti kovalla käytöllä ja ovat nyt alkaneet hiutua puhki. Aika kummaa, että nyt jo hajoavat, eihän niitä ole käytetty kuin vasta 17 vuotta...

Thermosukkikset ja -legginsit maksoivat myös 3 €/kpl.


Suomalaisesta kirjakaupasta ja toisella reissulla Tokmannilta hankin vähän (lue paljon) kuviotarranauhaa ja puisen kehyksen tulevia projekteja ajatellen. (Kuopus muuten totesi joulun alla meillä kortteja askarrellessaan, ettei enää ikinä tarvitse mitään korttitarvikkeita ostaa... Voi vain tulla äidin apajille, heh.)


KappAhlista ostin kolme alennushintaista paitaa ja sain vielä halvimman ilmaiseksi. Lindexiltä ostin myös paidan. Nyt pitäisi raaskia mättää vanhoja ja kuluneita vaatteita mäkeen, siis kierrätykseen.


Taito Shopin alennusmyynnistä löysin 6 vyyhteä harmaata Lilli-ontelokudetta. Mielessä on siis jälleen yksi mattoprojekti. Saa vain nähdä, riittävätkö nämä Lillit, vai pitääkö tilata Lankavalta lisää. Käytin näihin joululahjaksi saamani lahjakortin ja koska se piti käyttää kerralla, nappasin mukaan vielä uudet 2,5 numeroiset sukkapuikot ja ihanaa lankaa... (Ja juu, tarkoitus oli pienentää lankavarastoja eikä kasvattaa niitä, mutta nyt ryhdistäydyn ja pysyn jatkossa ruodussa.)


Sitten se virhe. Jo joskus kauan sitten kävelin samalla lailla ruokakaupasta pois huonekaluliikkeen läpi ja iskin silmäni tukevaan ruokapöytään, joka olikin perinteistä poiketen neliskulmainen. Mutta koska ruokaryhmällä oli hurjasti hintaa, en tosissani käynyt sen hankkimista harkitsemaan. Mutta nyt Askossa olikin muuttomyynti ja kaikki mallikalusteet alennettu ja tämänkin houkutus oli saatavilla alle puoleen hintaan.

Palasin kotiin pienten ostosteni kanssa ja kävin juttelemaan pöydästä sedälle. Eikä aikaakaan, kun olimme takaisin kaupassa pöytää taas katselemassa. Ja niin vain on Kotosilla nyt uusi ruokapöytä ja uudet, pehmustetut tuolit! Entinen pöytä oli 90 cm leveä ja 175 cm pitkä. Uuden pöydän jokainen sivu on 140 cm. Aika isolta se sitten näyttikin ja entinen matto näyttää hupaisasti postimerkiltä, heh heh.


Laitoin entisen pöydän myyntiin Facebookin kirppisryhmiin ja alta aikayksikön sitä jo jonotettiin useammalla sivustolla. Eli entisestä päästiin helposti eroon. Nyt vain totutellaan uuteen.


Kokeiltiin tuota, että jokaisella sivulla olisi yksi tuoli, mutta päädyttiin laittamaan pöytä ihan ikkunan alle ja istuimet kahden puolen pöytää. Tarvittaessa pöydän saa helposti siirrettyä keskemmälle lattiaa ja pöydän ympärille mahtuu suosiolla kahdeksankin kahvittelijaa.


Mutta on tuo matto pienen näköinen! Siksi on uudet ontelokuteet. Jos kaikki menee putkeen, virkkaan pöydän alle uuden maton, kunnollisen kokoisen.


Tänä viikonloppuna on samat kuviot eli minulla ei ole töitä ja setä nukkuu päivät. Mutta pysyttelen kaukana kaupoista!

4 kommenttia:

  1. Hienot löydöt! Kiinnostavaa odotella mitä tuosta ontelokuteesta tuleekaan.
    Sellasta se on, en ite uskalla mennä ollenkaan Suomalaiseen kirjakauppaan, kun sieltä tarttuu jotain tarroja, kyniä tms. Tokmanniltakin usein...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vähän vielä pähkäilen matolle mallia ja neulon sillä välin vaihteeksi villasukkia :)

      Houkutuksia on kovasti joka paikassa tarjolla, joten varmin keino välttyä heräteostoksilta, on pysyä poissa kaupoista :)

      Poista
  2. Hieno on tuo pöytäryhmä, kyllä siinä kelpaa kahvitella ❤
    Ja käsityötä pukkaa... ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Entisissä tuoleissa ei ollut pehmusteita, joten nyt ei pehva puudu, vaikka jumittuisi pöydän ääreen pidemmäksikin aikaa :)

      Juu, sukkaa pukkaa ja muutakin väkerrystä. Neuloosini vain pahenee eikä virkkuukutka osoita laantumisen merkkejä ;)

      Poista