keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Hyvin suunniteltu


Muistattekos, kun kerroin jo maaliskuulla, että meilläpä laitettiin sauna ja pesuhuone remonttiin? Ihan ei mennyt kuin Strömsössä, vaan lattiaa kuivateltiin etukäteisarvailuja pidempään. Mutta viime viikolla setä laittoi viimeisenkin välilevyn (heh) paikoilleen ja nyt siellä on ovea lukuun ottamatta ihan valmista.

14 vuotta sitten näihin aikoihin meillä oli rivitaloasunto myynnissä ja tämä omakotitalo tähtäimessä. Kun entinen koti oli myyty, teimme kaupat uudesta kodista. Syksyn asuimme väliaikaismajoituksessa Välimäentiellä. Siellä ei kyllä paljoa aikaa vietetty, vaan töiden jälkeen pakersimme remonttihommissa uuden kodin kimpussa. Monikaan ei uskonut alun perin, että muuttaisimme jouluksi uuteen kotiin, mutta niin vain yläkerran remontti valmistui jouluksi.

Toki olemme korjanneet ja sipistelleet yläkerrassa senkin jälkeen. Esimerkiksi vanhempien makuuhuone näytti alun perin siltä, ettei se olisi kaivannut kasvojen kohotusta. Mutta kun muut tilat oli kunnostettu, se alkoi näyttää nuivalta ja nuhjuiselta.

Muuttovaiheessa hirvittelimme saunan kehnoa kuntoa ja suunnittelimme remontoivamme sen heti "ensi kesänä". Hupsis... aika kului, mutta remonttia ei aloitettu. Olisi se sen verran suuri possakka ja kalliskin ja ensin piti uusia viemäriputkisto.

Vuosien kuluessa ulkovuoraus on uusittu, ikkunat ja ovet vaihdettu, piha kivetty, terassi rakennettu...

Viime kesänä viemärit vihdoin pinnoitettiin ja saunatilojen remontin suunnittelu pääsi kunnolla käyntiin. Ja kuten jo mainitsin, maaliskuulla remontti käynnistyi purkamisella. Tässäpä siis ensin muutama kuva purkuvaiheesta:







Arvaa kenkien alkuperäinen väri!

Ja tadaaaa! Sitten vuorotellen kuvia ennen ja jälkeen. Huomaako eroa?


Ennen. Huomaa älyttömän korkea kynnys pesuhuoneen ja saunan välisen oven alla!

Jälkeen


Ennen

Jälkeen. Lotrasin vedellä ennen kuvien ottamista, joten lattia on märkä.
Ennen

Jälkeen

Saunan kuvaaminen oli miltei mahdotonta, sillä siellä on nykyään todellisuudessa savusaunamaisen tumma ja vähävaloinen tunnelma. Kuvat ovat kaikki todellisuutta vaaleampia, mutta ehkä niistä vähän tulee mielikuvaa:

Ennen

Jälkeen


 
Ennen

Jälkeen

Saunan lattia oli ennen remonttia ihan kamala.


Mutta sitä suurempi on ilo uudesta lattiasta! Remonttimiehemme toteutti hassun ideani "lattialle valuvista" seinän lasimosaiikeista... ja erityisesti näistä tykkään!




Koska olen niin tyytyväinen ja iloinen lopputuloksesta, hehkutan vielä vähän kuvilla. Onhan uutta tilaa ollut "pakko" vähäsen sisustaa...

Pikkunaulakko ja hyllykkö löytyivät Carlsonilta.


Kun laattamyymälässä pohdimme uuden lattian väriä, miellyin tähän tummaan. Setää viehätti enemmän sininen. Myin oman mielipiteeni maalaamalla mielikuvaa aurinkoisesta ja ihanasta Santorinin saaresta, jonka rannalla joskus tallustimme pitkin laavakivirantaa.

Niinpä pesuhuoneen hyllyllä majaileekin nykyisin Santorinilta Kamarista meille muuttanut sisäsiisti kivikissa ja matkamuistomurikat.



Metallietanat löytyivät Kympintorilta ja maksoivat yhteensä vain euron. Ei tarvinnut kauaa miettiä näiden ostamista!




Saunatonttujoukko saatiin sedän veljeltä ja hänen vaimoltaan muutettuamme tähän taloon. Alkuperäiset ikkunalaudat olivat vinot ja tontut pomppivat lattialle tuon tuosta. Siksipä muutaman lakki on vähän rikki.


Koska pesuhuone on myöskin pyykkäyshuone, piti pesuaineille keksiä jokin säilytyspaikka. Kympintorilta löytyi tällainen metallinen yöpöytä (!) seitsemällä eurolla, joten se pääsi meille uusiokäyttöön. Kelpaa?



Saunominen ja suihkutteleminen on nykyään suuri nautinto. Remontti oli iso urakka, mutta kylläpä kannatti! Hyvin suunniteltu oli puoliksi tehty.

2 kommenttia:

  1. Aivan järjettömän hieno sauna ja kylppäri teillä nyt! Varmasti nautinto sielulle ja ruumiille!!! Kissa Kamarista, hih... Ja välilevyt, hih-hih.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Vallan vänkää aikoinaan mennä lomalle Kamariin :) Santorini on pieni saari, jonka ottaa helposti haltuun viikon lomalla. Mutta siellä oli niin ihanaa, että haaveilemme uudesta matkasta sinne. Ehkä vaihteeksi majoittuisimme kuitenkin Oiaan.

      Poista