torstai 12. helmikuuta 2015

Laskiaispulla


Laskiainen lähestyy ja se aiheutti pullapohdintaa. Leipominen on mukavaa puuhaa ja omatekoiset pullat peittoavat kaupan pullat mennen tullen. Mutta viikonloppu on jo etukäteen melkoisen ohjelmoitu ja toisekseen jos käy pullia paistamaan, niitä tulee aina kymmenittäin. Sitten niitä tulee syötyä useampia. Ja sehän ei käy sillä...

... Täti on viime ajat onnistuneesti vältellyt vaakaa sekä vähäpukeisena kokovartalopeilejä. Itsepetos on ollut helppo toteuttaa. Nyt kun housunkaulukset ovat merkillisesti kutistuneet, täti tässä aamuna muutamana äkillisessä mielenhäiriössä tuli astuneeksi vaa'alle. Vaa'an lukemat hätkähdyttivät paatunutta elämäntaparötöstelijää. Holtittomalle herkuttelulle oli tehtävä välitön stoppi.

Tältä pohjalta pullanpaisto ei tullut kysymykseenkään. Mutta tietenkin aamun mainospostin joukossa oli saksalaiskaupan lehtisessä houkutteleva tarjous mehevistä laskiaispullista. Työpäivän aikana ajatus sitten kypsyi ja pistäydyin Lidliin kotimatkalla. Mutta voihan harmistus. Kaikki hillopullat olivat jo  menneet ja jäljellä oli vain mantelimassapullia. Mantelimassa ei maistu, joten pullat jäivät kauppaan.

Pullahimon taltuttaminen ei kuitenkaan moiseen vastoinkäymiseen tyssännyt vaan poikkesin vielä toiseen matkan varrelle sattuneeseen kauppaan. Siihen, joka on merkillisen lähellä. Mutta ei siellä ollut edes mantelimassapullia, hillopullista puhumattakaan.

Tallustin kotiin pullitta ja oitis ulko-ovelta huutelin kuopukselle, kuinka kurjasti oli käynyt. Hän heti keksi, että tehdään pullat itse. Tuumin, ettei nyt kuitenkaan leipomaan ryhdytä, kun tälle illalle oli muutenkin ohjelmaa yllin kyllin. Lapsi ihmettelemään, että eikö meillä sitten ole pakastimessa pullia. Muistelin, ettei olisi, mutta kipaisin kuitenkin tarkistamaan asiaa. Ja kappas kummaa! Ihan olin unohtanut arkkupakastimen pohjalle pussillisen muinoisia alennusmyyntipullia.

Eihän meillä paljoa ollut kermaakaan, mutta niin vain saimme pullamaistiaiset aikaiseksi! Namskis!Muista tämän illan puuhista kerron huomenna, kun homma valmistuu kokonaan.

Huomenna onkin jännä päivä. Kuopuksestakin tulee silloin Wanha. Kuinka vanha on äiti, jonka nuorinkin lapsikin on jo wanha? No tosi vanha!

4 kommenttia:

 1. Meillä Esikoisesta tulee huomenna wanha ja se on niiiiin jännittävää, että täytyy pitää töistä vapaata! Vähän meillä (ja meidän nuorilla) on jännä päivä huomenna!

  Kamalia nuo vaa'at, kokovartalopeilit ja kutistuvat housunvyötäröt! Täällä tätä herkutonta helmikuuta edelleen onnistuneesti vietetään ja usko tai älä: 11 päivän jälkeen näkyy jo tulosta!!! Kuitenkin pullat näyttävät hyviltä, meilläkin on fazerin tekemiä toisille, itse jätän nyt sitten väliin...

  VastaaPoista
 2. Sittenpä olemmekin molemmat töistä vapaalla jälkikasvun juhlien kunniaksi. Nyt on aamu ja kello kahdeksan. Reilu tunti sitten kuskattiin jo lapsi kampaajan jakkaralle kaunistautumaan. Tunnin päästä nähdään, vieläko tunnistan oman lapseni :)

  Sinä olet ihailtavan sinnikäs, kun luovut herkuista kokonaan. Itse yritän vain vähentää ylimääräisiä suupaloja. Missään nimessä en suostu lähtemään kauppaan vaateostoksille siksi, etten enää entisiin vetimiini mahtuisi. :p

  VastaaPoista
 3. Vaaka on paholaisen keksintö ;-) Ja keski-iässä ei voi mahtua samat farkut jalkaan kuin 18-vuotiaana. Sitä vastaan sotii jo luonnolait.

  VastaaPoista