keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Siikalahdella


Puolitoista viikkoa sitten sunnuntaina päätimme sedän kanssa huvitella ajelemalla luontoretkelle Siikalahdelle. Aamulla lähdimme liikkeelle ja hyvissä ajoin saimme auton parkkiin parkkipaikalle, josta oli vielä kävelymatkaa tornille.


Tännekin oli tuotu koronaohjeet: on vältettävä torniin nousemista, jos siellä on jo kymmenen ihmistä eikä piilokoju ollut ollenkaan auki. Onneksi luontoon sentään sopii!


Polku lintutornille kulki kiehtovassa maastossa, jossa kevät pikkuhiljaa alkoi heräillä. Sinivuokkoja ja lehtoimiköitä kukki siellä ja täällä.







Kukat toivat harmaaseen maisemaan ilahduttavaa värikkyyttä.




Kosteikolle saavuttuamme linnut pysyttelivät aluksi piilossa. Mutta kauaa ei tarvinnut odotella kun ylilennot jo alkoivat.


Alueella on useampi lintutorni. Ensimmäisellä tornilla ei ollut ketään, mutta ei sieltä lintujakaan näkynyt.


Toisella tornilla oli kolme lintuharrastajaa, joilla oli ihan kunnon laitteet lintujen tarkkailuun. Oma pieni kamerani tuntui siinä vierellä ihan naurettavalta. Mutta niin vain pikkukamerallani sain napattua kuvia alueen linnustosta, vaikka nämä linnut eivät olleet ihmisiin tottuneet ja oleskelivat siksi kaukana ihmisistä.

Huono olen lintuja tunnistamaan, mutta oli siellä ainakin joutsenia, hanhia, sorsia, haapanoita ja yksi varis. Lintuharrastajat puhuivat nokikanastakin, mutta en kyllä onnistunut sitä bongaamaan.


















Takaisin parkkipaikalle kävellessämme näime joutsenparven lentävän ylitsemme. Yhden kuvan ehdin linnuista napata ja taas loppui kamerasta akku!


Piti siirtyä kuvaamaan kännykällä. Sen kantavuus on jotain ihan muuta kuin minijärkkärin, joten lintukuvien ottaminen ei enää onnistunut. Siispä siirryimme jo kahvittelemaan.


Siinä kahvia hörppiessä tarkastelin tarkemmin grillikatoksen viereisiä puita. Olipa haapapuulla hieno paita päällä! Kuin kuvioneulevillapaita.




Enkä paluumatkallakaan voinut olla pyllistelemättä puskissa. Vielä piti kukkia kuvata.



Vähän matkan päässä ensimmäisestä parkkipaikasta oli vielä yksi lintutornirakennelma. Sinne olisi päässyt vaikka pyörätuolilla tai rollaattorilla.





Sellainen oli meidän retkemme Siikalahdelle. Mukava reissu, mutta ammattiharrastajan mielestä ehkä aika köykäinen. Mutta meille mainio!

2 kommenttia:

  1. Hieno retki ❤️ Lintukuvasi ovat parempia kuin mun mustarastaani. Rakkaudella ❤️ Hieno tuo esteetön katselupaikka ❤️ Ja niin paljon kukkia siellä ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hieno paikka käydä tutustumassa. Jos vielä paremmin tuntisi noita lintuja... ;)

      Kukkia oli ja se valaa uskoa siihen, että kyllä se kesä tulee, vaikka nyt onkin perinteinen vapun seudun viileä sää :D

      Poista