perjantai 4. lokakuuta 2019

Lipaston uusi ilme

En edes muista, kuinka mahdottoman kauan aikaa sitten ostimme seuraavan kuvan apteekkarin lipaston Jyskistä. Se tuli parissa litteässä paketissa ja siinä oli palapelin kokoamista sedälle pitkäksi aikaa. Uutena se oli paljon vaalempi ja kauniimpi. Iän myötä pinta on tummunut ja lipaston ulkonäkö ei oikein enää istu muuhun kalustukseen. Pistetäänkö kiertoon?


Ei pistetä. Se on kuitenkin kunnon puuta ja laatikoiden pohjatkin hyvää vaneria. Maalataan!

Helmi-kalustemaali ostettiin jo alkukesästä. Sopivaa maalaussaumaa vain ei tuntunut löytyvän paitsi nyt. Setä irrotteli laatikoista vetimet ja laatikoiden ruuvit niin että laatikot sai pois paikoiltaan. Minä imuroin ja pyyhin pinnat. Sitten vain lipasto muovin päälle ylösalaisin ja aloitin maalaamisen pohjasta.


Maalasin myös laatikoiden etulevyt.


Sitten piti pitää julmetun pitkä tauko. Seuraavan maalikerroksen sai vetäistä vasta kuudentoista tunnin kuluttua. Millään en olisi malttanut odottaa, mutta pakkohan se oli. Näitä odotushetkiä tuli vielä monta, sillä laatikoiden etulevyt, lipaston sivut ja yläkannen vetelin telalla kolmeen kertaan.

Sitten olikin sedän vuoro taas ruuvailla ruuvit ja laatikot paikoilleen. Kuvissa näkyy alalevyn huoleton maalaustyyli. Laatikoiden alle jäävää levyä ei olisi tarvinnut maalata ollenkaan, mutta kuivasin sinne telaa aina maalaussessioita lopetellessani.



Tadaa! Valmis! Tulipas siitä eri näköinen... Tykkään!



9 kommenttia:

  1. Tietänet kenellä on täsmälleen samalla tavalla tuunattu lipasto... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa muistin... Jo silloin kun luin sinun lipastosi muodonmuutoksesta, ajattelin että sama operaatio olisi tehtävä meilläkin :)

      Poista
  2. Täällähän se: http://365kuppiakahvia.blogspot.com/2017/05/vanhasta-uusi-ja-neljasta-yksi.html

    VastaaPoista
  3. Ah ihana kaappi, varsinkin valkoisena! Eräässä kahvilassa on tuollainen kaappi puunvärisenä ja kerran juttelin kahvilanpitäjän kanssa, että tuollainen kaappi olisi niin hyvä askartelu-tavaroille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lipasto on ihana ja sen sisuksiin mahtuu mukavasti tavaroita. Silti minun kaikki kässäjuttuni eivät tuonne mahdu... On tullut hamstrattua :)

      Poista
  4. On kuin uusi ja varmasti parempi kun nykyiset lastulevy tms kaapit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tyytyväinen lopputulokseen ja tosiaan aito puu on parempi kuin lastulevy. Aina.

      Poista
  5. oi````
    Siitähän tuli kaunotar:),kulkurin sijasta:))
    ..silmän iloa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kulkurista Kaunotar tai rumasta ankanpoikasesta joutsen... Muodonmuutos on kuin satua :)

      Poista