keskiviikko 7. elokuuta 2019

Lumi, Pyry ja muut Ähtärin eläintarhan asukit


Taidekeskus Harrista ajelimme ihan intopiukeina kohti Ähtärin eläintarhaa. Olin näet reissua suunnitellessa hoksannut, että nythän meillä olisi oiva sauma käydä moikkaamassa eläintarhan uusia vetonauloja, Kiinasta asti saapuneita nallekarhuja. Niin oli kiire nalletaloon, etten yhtään kuvaa hoksannut ottaa eläintarhan ulkopuolelta.

Pandakuvia sitten otinkin ihan älyttömästi... Ihan kaikkia en taida tänne lisätä, heh.

Enkä oikeasti tiedä, kumpi on kumpi, kun karhut eivät välttämättä ole omissa aitauksissaan. Ensin kuvia siitä nallesta, joka oli Pyryn aitauksessa. Tämä karhu ei yleisöä hätkähtänyt, veteli vain hirsiä tyytyväisen näköisenä ja käänsi välillä vähän kylkeä.













Lumin aitauksessa oli ensin vain eläintenhoitaja eikä karhua näkynyt. Mutta kun hoitaja poistui, kohta saapui nallukkakin paikalle. Se oli saanut jotain herkkua, joka näytti maistuvan tosi hyvältä. En päässyt hyvään kuvauspaikkaan, sillä aidan vierellä parveili aika monta muutakin karhun kaveria. Otin kuvia siis pleksin läpi.











Kun sitten parempaan paikkaan vapautui tilaa, siirryin sinne napsiakseni lisää kuvia. Mutta voihan kehvatsu! Tietenkin juuri silloin kamerasta loppui akku! Hirmuinen harmitus! Piti siirtyä kuvaamaan kännykällä, jossa on huomattavasti heikkotehoisempi tsuumi. Mutta sillä piti pärjätä.







Noita suloisia nallukoita olisi voinut katsella vaikka kuinka kauan, mutta päätimme lähteä kuitenkin eteenpäin ja antaa tilaa muille pandoista kiinnostuneille.

Isot tassunjäljet johdattivat meitä kohti muita eläintarhan eläimiä.




Pikkupandalla taisi olla iltalenkin aika, niin ahkerasti se kulki tarhassaan. Kännyllä en siitä kunnon kuvaa saanut monesta yrityksestä huolimatta.




Päädyimme kiertämään kolme kilometriä pitkän PÄÄreitin.


Ensimmäisenä valkohäntäkauriit.


Nalleilla oli aktiivinen aika ja niiden touhuja oli hauska seurata.









Huuhkaja istui kalliollaan tuiman näköisenä.



Mäyrä puuhasi tarhassaan, mutta ei oikein tykännyt yleisöstä. Onneksi verkko oli topakka, kun eläin hyökkäsi päin verkkoa yrittäen kai käydä yhden katselijan kimppuun.


Lapinpöllöt pysyttelivät paikoillaan kuin patsaat.


Kultafasaani oli komea ilmestys! Varsinkin tuo koiras. Naaras on hyvin harmaa ja väritön.



Ilves istui niin tonttinsa takalaidalla, ettei siitä oikein saanut hyvää kuvaa.



Villisioilla oli meneillään lounastauko. Näytti maistuvan!


Linnut - nykyajan dinosaurukset. Mitä? Haa, mielenkiintoista!


Porot lepäilivät. Samassa aitauksessa olisi pitänyt olla myös kurkia, mutta eipä näkynyt.



Visentit ettonella eli päiväunilla.



Siihen loppuivat kuvani eläinpuistosta. Kaikki eläimet eivät tulleet nähtäville lainkaan tai sitten kuvani eivät onnistuneet.

Lintujen vankeus minua murehdutti. Niillä on sen verran pienet yksiöt, ettei siellä laajoja kaaria lennellä. Voisi tuntua vankilalta. Mutta lohdutin itseäni ajattelemalla, että ne ovat varmaan niitä yksilöitä, jotka eivät luonnossa pärjäisi ja niinpä ne ovat saaneet elämälleen jatkoaikaa eläintarhan alueella. Siitä, onko se oikeaa elämää, voidaan olla montaa mieltä, mutta ehkä en nyt tässä käy asiaa tämän enempää pohtimaan.

Tavoitteena oli nähdä pandat ja se toteutui. Lisäksi näitä nallukoita ei näyttänyt vankeus ahdistavan, vaan näyttivät nauttivan elämästään. Nautitaan mekin!

6 kommenttia:

  1. Pandat ❤️ Ja Ähtärin eläinpuisto ❤️

    VastaaPoista
  2. On nuo bandat kyllä tosi suloisen näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat, näyttävät melkein leluilta ☺️ ♥️

      Poista
  3. Onkohan tuo pikkupanda se sama yksilö, joka otti yhteen kyyn kanssa? Vissiinkin niitä kyllä taitaa olla Ähtärissä kaksinkin kappalein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä ei, kun sitä toista ei näkynyt. Oli varmaan potilaana jossakin.

      Poista