maanantai 18. helmikuuta 2019

Köykäiset välipalalukemiset

Tänä vuonna ole kunnostautunut lukupuuhissa ja luvun alla on jo kahdestoista kirja. Luetuista neljä on blogissa esittelemättä. Kaksi ei - niin - hirveän -hyvää esittelenkin pois alta samassa postauksessa.

Anna Karhunen ja Tiia Rantanen ovat suosittuja podcastaajia. Kuuntelin heitä Helsingin kirjamessuilla ja kiinnostuin. Podcassteissaan nämä iloiset nuoret naiset kertovat noloja kommelluksia, joita "kaverille" on sattunut. Nyt parhaat niistä on koottu kirjaksi yksiin kansiin. Vaikutti hauskalta, joten lainasin kirjan kirjastosta.


No, loppujen lopuksi en ollut oikeaa kohderyhmää, sillä känniörvellykset tai seurustelusekoilut eivät niin huvattoman hupaisilta tuntuneetkaan. Olin varmaan 30 - 40 vuotta liian vanha...


Toinen melko puuduttava lukukokemus oli Outi Pakkasen Rakkaudesta kuolemaan. Olen tämän pokkarin ostanut joskus kirpparilta hurjan halvalla reissulukemiseksi ja niinpä nappasin sen kassiini, kun matkustin esikoisen luo Helsinkiin.


Edellisessä lukemassani Pakkasessa (Linna) mukana juonikuvioissa oli tietenkin Anna Laine, mutta myös poliitikko Pertti Pekkala. Täytynee ottaa ja tutustua lopulta myös siihen Tarjoilija, pyyhkikää taulu -romaaniin, johon näissä molemmissa useaan otteeseen viitataan.



Hauska sattuma oli, että luin kirjaa ihan helmikuun ensimmäisinä päivinä ja kirjan tapahtumat sijoittuvat pääasiallisesti neljälle helmikuun päivälle.



Paitsi jälkinäytös esitetään vasta syksyllä.


Pakkasen kirjoissa hyvää on se, että Savonlinna tai Kerimäki mainitaan kai joka kirjassa. Ainakin kaikissa, jotka minä olen lukenut.


Rakkaudesta kuolemaan kirjassa Anna Laine ja kumppanit ovat kuka mistäkin syystä ajautuneet pohjoisen tuntureille. Hyvin sekalainen seurakunta erilaisia ihmisiä ja yksi seurapiiritoimittaja, joka on edellisessä Pekkala-jutussaan sohaissut ikäviä muistoja ja antanut ymmärtää. että Pekkalan edellisen vaimon kuolemassa olisi jotain outoa... Värikäs toimittaja onnistuu pöyhäyttelemään vähän jokaisen salaisuuksia ja niinä tämä toimittaja lopulta löytyy kuolleena. Mitä oikein tapahtui? Se selviää, kun luet tämän pehmodekkarin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti