lauantai 5. tammikuuta 2019

Joulupostit

Tiedän. Vuosi 2019 on jo hyvällä menolla, mutta tämä täti palaa vielä viime vuoden tapahtumiin ja muisteloihin. Aika rientää, minä en, joten olen koko ajan jälkijunassa näiden päivitysteni kanssa. Onneksi siitä ei saa sakkoja!


Vaikka pahoin pelkään, että joulukortit ovat pikku hiljaa katoavaa kansanperinnettä, Kotosen postilaatikkoon niitä tipahteli vielä ihan mukava määrä. Tosin vähemmän kuin meiltä niitä maailmalle lähti, mutta minun on niin vaikea olla joulupostia lähettämättä... Vuosi takaperin yritin kovasti vähentää lähetettävien joulukorttien määrää, mutta nyt palasin entiseen ja vielä ylikin.


Jokanen saamani kortti ilahdutti ikihyviksi. Saimme myös yhden joulukirjeen, jossa kerrottiin lähettäjän perheen kuulumisia kuluneen vuoden ajalta. Sitä en blogiini kuvannut, mutta arvostan kovasti! Kirjeen kirjoittamisessa nähdään niin paljon vaivaa! Some-maailmassa jaetut yleistoivotukset eivät ole ollenkaan niin henkilökohtaisia kuin nämä yhteen ja tiettyyn osoitteeseen postitetyt pikkulähetykset. Toivottavasti perinteinen posti ei aikojen saatossa kuole kokonaan.

Mutta tarkastellaanpa kortteja pikkuisen tarkemmin. Ensimmäisenä esittelen tämän upean pop up -joulutähtikortin, joka on taideteos vailla vertaa. Se onkin ostettu ihan rapakon takaa, New Yorkin modernin taiteen museosta. Kiitokset kuuluvat Kirjastokuningattarelle!


Toinen ulkomaankortti on esikoisen joulukortti vanhemmilleen. Vaikka Suomessa painetaan valtavan hienoja yksiosaisia kortteja moneen lähtöön, Englannissa osataan kyllä nämä erityispäivien tervehdykset tehdä ihan ylivertaisesti.


Ystäväni Sanelma on myös taitava näpertelijä ja korttitaiteilija. Veikeä kortti on hänen omaa tuotantoaan ja lisäksi sain suloisen avaimenperän tai laukkukorun. Kiitos, Sanelma!



Saimme kortteja omista kuvista...



... ja omin käsin askarreltuja joulutoivotuksia.


Virpi Pekkalan joulukortteja tuli kolme. Yksi taiteilijalta itseltään, eli kyllä kannattaa kuulua Virpi Pekkala -kerhoon!


Lisää jouluilokortteja.


Joista yhdessä oli ....


... postimerkki leimattu tämän joulun erikoisleimalla. Arvostan tätä, Sami ja Katja!


Tupsahti tupaan myös tonttuja...


... ja lisää tonttuja...


... sekä pari pukkia.


Postin tuomisina oli myös sinistä jouluhämärää...


... ja muuta joulun jännitystä ja tunnelmaa.



Ja vielä pari joulukuusta. Hienoja nämäkin!


Lämmin kiitos jokaiselle meitä kortilla muistaneelle! Olette ihania! <3

4 kommenttia: