lauantai 27. joulukuuta 2014

Pipariukot lumessa, huurteinen seikkailu


Ennen joulua metsästettiin valkoista marenkia monesta kaupasta. Mitä varten? Sen lupasin kertoa myöhemmin ja nyt se tapahtuu...

Imelää ja makeaa on tullut joulunpyhinä upotettua tuulensuojaan melkein enemmän kuin sielu sietäisi. Silti piti tänään vielä pyöräyttää valmiiksi jouluinen juustokakku, kun kerran siihen oli tarvikkeetkin varattu. Reseptin olin bongannut hyvissä ajoin ennen joulua Piparipari-paketista.



Aamupäivällä tartuin toimeen ja kaivelin tarvikkeet esille. Ensimmäinen ongelma oli irtopohjavuoka. Olisi pitänyt olla sellainen, jonka halkaisija on 20 cm, mutta oli vain isompi, jonka halkaisija oli 23,5 cm. Ei siis auttanut muu, kuin soveltaa ja tehdä vähän isompi pohja ja täyte...

Ensin kuitenkin vuorasin vuoan leivinpaperilla. Voi-piparimuruseos paineltiin vuoan pohjalle ja reunalle.



600 g maustamatonta tuorejuustoa ja noin 425 g maitorahkaa sekoitettiin keskenään. Seokseen lisättiin 2,25 dl sokeria,3 tl vaniljasokeria,1,5 tl piparkakkumaustetta sekä 1,5 dl kuohukermaa. 7 liivatelehteä oli pehmentynyt kylmässä vedessä. Liivatteista puristettiin vesi pois ja ne liuotettiin yhden sitruunan mehuun, joka oli mikrossa lämmitetty lähes kiehuvaksi. Liivateseos lisättiin täytteeseen ohuena nauhana koko ajan hyvin vatkaten.


Täyte lusikoitiin vuokaan piparimurujen päälle. Koko komeus peiteltiin kelmulla ja nostettiin jääkaappiin hyytymään 4 tunniksi tai yön yli.

Kakun hyytyessä kävimme koko perheen voimin pikaisesti alennusmyynneissä. Nuoriso sai kenkiä, huiveja, paitoja, sukkia ja kosmetiikkaa. Täti sai maksamisen ilon...

Kotona istuimme naisväen voimin sohvalle katsomaan elokuvaa Frozen. Voi kuinka hupaisa, hassu ja sydämellinen koko perheen animaatio! Näimme sen jo vuosi sitten elokuvateatterissa, mutta hyvin kesti toisenkin katsomisen!



Elokuvan loputtua olikin aika tarkistaa, mitä kakusta tuli... Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku!



Ei tähän olisi voinut keltaisia tai vaaleanpunaisia marenkeja lumeksi murustaa... Eihän?


Mmmm, täyte on aivan taivaallisen hyvää ja sitruunanmehulisäys tekee siitä myös ihastuttavan raikasta. Nam! Harmi vain, että joka ikinen meillä on niin yltäkylläisen täynnä jouluherkkuja...

2 kommenttia:

  1. Tuli hyvä kakku! Aivan mahtavan näköinen herkku, otan silmällä osani ;)

    Frozen on myös meidän naiskolmikon suuri suosikki, kestää kymmenet katselukerrat. Ollaan tietenkin istuttu samana päivänä sitä leffateatterissa katsomassa, en yllättyisi yhtään... Yksi parhaita Disney leffoja! Olaf on paras!!! Kuopus sai pukilta myös Olaf-tyynyn ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasinkin blogistasi, että teillä on ainakin Olafin pää... elokuvan perusteella voisi veikata, että muu osa lumiukkoa seikkailee jossain muualla ;)

      Poista