lauantai 30. marraskuuta 2013

Akkulataamo



Tänään pääsin fiilistelemään metsän rauhaan. Kesäiset maisemat olivat vaihtaneet talviset asusteet ja näyttivät taas ihan uusilta. Päässä pyöri ajatus, että tontun jäljet lumeen jäi... Huomennahan on joulukuun ensimmäinen päivä ja ensimmäinen adventti. Johan sitä pitääkin käydä tonttuja miettimään.

Metsäreissun pääasiallisin tarkoitus oli tehdä esikatselua joulupuusta. Kolme potentiaalista ehdokasta löytyi, aina toinen toistaan upeampia. Mutta kyllä luonnon katseleminen kameran linssin läpi, rauha, kiireettömyys ja metsän humiseva musiikki myös latasivat pienen ihmisen akkua niin, että taas jaksaa painaa.

Pikkuriikkisen jälkeen puolenpäivän lähdimme kotoa ajelemaan kohti mökkimetsää. Sää oli siinä vaiheessa pilvipoutainen ja pikkupakkanen raikasti hengitysilmaa. Talvipäivän sininen hämärä ei irrottanut otettaan koko päivänä ja erityisen selvästi se näkyy tänään napsituista valokuvista.

Metsään ehdittyämme alkoi hiljalleen sadella lunta. Sateen määrä lisääntyi nopeasti ja pian päästiin päivittelemään ihan kunnon lumipyryä. Huolestuin jo kameran kosteudenkestävyydestä, mutta taisi uskollinen Canonini selvitä hengissä sään koettelemuksesta.

Kotimatkalla ajosää oli huono. Sakea lumipyry haittasi näkyvyyttä ja tielle kasaantunut lumi teki ajamisesta kesäkeliä haasteellisempaa. Onneksi en tarvinnutkaan istua ratin takana. Kotiin päästyämme tein talven ensimmäiset lumityöt!


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti